Ševarlić: Martinović izveo rijaliti, izdržao je celu prvu noć

Politika 13. maj. 202019:38
Podeli:
Foto:Nemanja Jovanović

Bio sam prinuđen da prekinem štrajk glađu ispred skupštine jer sam postao samo brvno na kojem se tuku dve opcije, rekao je u Danu uživo narodni poslanik Miladin Ševarlić.

Govoreći o štrajku drugih poslanika ispred skupštine, on je rekao da je Aleksandar Martinović iz SNS sa svojim poslanicima „izveo rijaliti program na stepeništu“.

„Čestitam mu, izdržao je celu prvu noć“, kazao je.

On je rekao da je prve noći zakazao konferenciju za novinare u 23 sata jer je hteo da se fokusiraju samo na temu koju je pokrenuo, ali su novinare zanimali više poslanici SNS i lider Dveri.

„Ali došlo je dvadesetak ekipa, sve su se ustremile ka poslanicima većine koji su se skupili, obavljali su razgovore pola sata, zatim su od te grupe sa desne strane prešli na na levu kod Boška Obradovića, kod mene je na kraju došla samo ekipa RTS koja mi je rekla – imate samo dve rečenice. Od toga je u trećem Dnevniku RTS objavljena prva, i dve reči druge rečenice, tako da ni ja koji sam dao izjavu ne bih shvatio o čemu se radi, poslužio sam kao pokrivalica sa fotografijom“, istakao je.

On je rekao da nije hteo da odstupi i ode na spavanje, dok se Obradović kasnije povukao u poslaničke prostorije da odmori. Dodao da je oko 3 sata imao razgovor sa Martinovićem.

„Izložio sam mu vređanje zdravog razuma od strane većine, on je to prokomentarisao sa konstatacijom – i mi smo grešili, i na tome se završilo“, kazao je gost Dana uživo.

On je rekao i da se nije pokajao zbog svog protesta, ali da ga je prekinuo jer je obesmišljen.

„Obesmisljen jer sam je postavio po meni najznačajnije nacionalno pitanje, Kosova i Rezolucije 1244 i Ustava Srbije i u kontekstu toga besmisla puta Srbije u EU bez Kosova“, objasnio je on.

Rekao je i da ne zna da li bi u tome i uspeo svojim štrajkom, ali je njegov cilj bio da podstakne građane na promišljanje o tom pitanju i zbog političke odgovornosti i prošlih i sadašnjeg režima a, kako je rekao, po svoj prlici i budućih.

Prema njegovoj oceni, vlast se prema pitanju Kosova odnosi nacionalno neogovorno, bez informicija poslanicima, i zato je i potegao to pitanje.

„Neodgovorno je to i prema skupštini koja je jedino mesto gde o tome mora da se raspravlja, nema nikakvih naznaka o reintegraciji Kosova u sastav Srbije, kao da je neko već napravio dogovor, a samo se čeka trenutak da se to saopšti javnosti“, kazao je.

Komentari

Vaš komentar