vojislav seselj
Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj izjavio je da je odbio "svaki razgovor i izjašnjenje" kod višeg javnog tužioca u Beogradu u vezi sa ugrožavanjem potpredsednice Demokratske stranke Aleksandre Jerkov.

Šešelj je, nakon saslušanja, izjavio da će se odazvati na sve pozive suda i da će reći „sve što ima“ kada suđenje bude zakazano.

Naveo je i da je „šest ili sedam puta“ dobijao poziv od zamenika višeg javnog tužioca Aleksandra Momčilovića za saslušanje, ali da se do sada nije osvrtao na poziv jer je imao poslanički imunitet.

„Pošto sam sad ostao bez poslaničkog imuniteta, moja je dužnost da se odazovem na poziv vlasti, ali nije moja dužnost da razgovaram sa vlastima“, kazao je on, navodeći da je odbio svaki razgovor i izjašnjenje.

Podsetimo, Jerkov je jutros najavila da će uraditi dopunu krivične prijave, podsećajući da je dve podnela prošle godine, ali da reakcije nadležnih nije bilo. To nisu uvrede, to je govor mržnje a institucije do sada nisu reagovale, izvršna i sudska vlast su bolećive prema Šešelju, to je problem, navela je potpredsednica DS-a.

Prethodno su DS i Stranka slobode i pravde zatražile od tužilaštva i policije da reaguju i preduzmu zakonske mere povodom knjige Vojislava Šešelja u čijem naslovu se Jerkov vređa na najvulgarniji način.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar