Foto: Vesna Lalić/Nova.rs; Amir Hamzagic/ATAImages

Predsednik Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj izjavio je danas da će SRS nastupiti sa SNS na beogradskim, opštinskim i gradskim izborima u unutrašnjosti Srbije.

„Imao sam razgovore sa Aleksandrom Vučićem, Anom Brnabić i Darkom Glišićem i dogovorili smo se da SRS ide u koaliciju sa SNS na beogradskim izborima i na opštinskim i gradskim izborima u unutrašnjosti Srbije. Naši predstavnici će biti zastupljeni na kandidatskim listama i učestvovaćemo posle izbora u izvršnoj vlasti“, rekao je Šešelj na TV Hepi.

On je objasnio da će Srpska radikalana stranka na republičkim i pokrajinskim izborima nastupiti samostalno, a na lokalnim sa naprednjacima, jer su im na tom nivou, kako je rekao, programi podudarni.

PROČITAJTE JOŠ

„Naše razlike postoje na republičkom nivou i tamo ćemo imati odvojene liste i posebno idemo na izbore. Ali ako bude nephodna šira koalicija na republičkom nivou, ako naprednjaci sami ne budu mogli da formiraju vladu ili ne mogu zajedno sa socijalistima, mi smo onda jedino spremni sa njima da uđemo u vladu. Svakako nikada nećemo sa prozapadnom opozicijom“, rekao je Šešelj.

BONUS VIDEO SRS ili SNS: Vučićev lapsus i prošlost od koje ne može da pobegne

***

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare