Podeli
Foto: TANJUG/ TARA RADOVANOVIC/bs

Poslanik Srpske radikalne stranke Aleksandar Šešelj ocenio je da je vlast dala legitimitet ponašanju opozicije, jer nije sankcionisala njihovo ponašanje i napad na poslanika na ulazu u parlament.

Sad se takmičite na stepenicama parlamenta ko će duže da izdrži u štrajku glađi, pravite sprdnju od najvišeg zakonodavnog tela, rekao je Šešelj tokom rasprave o amandamanima na predloge izbornih zakona.

Ne mogu da objasnim koliko je nenormalno da šef poslaničke grupe stranke koja na izborima uzme 48 odsto glasova štrajkuje glađu da bi odgovorio na poteze tamo neke strančice, rekao je Šešelj i ocenio da ovo ne bi smislili ni nadrealisti, ni Monti Pajton.

Svaka čast Martinoviću, nek izdrži što duže, možda će (Vladimir) Orlić sada da dođe do izražaja i bude izabran da u sledećem mandatu on štrajkuje glađu, rekao je Šešelj, koji ističe da vlast ne treba da imitira one koji su na političkoj margini.

Vi brutalno narušavate ugled Skupštine Srbije, ocenio je on, rugate se građanima koji treba da glasaju na izborima 21. juna

Taj (Boško) Obradović je uradio više za rejting Aleksandra Vučića nego cela vaša poslanička grupa, pa puta deset. Koja je logika ovoga ispred parlamenta, pitao je on.

Ispred Narodne skupštine tokom prepodneva poslanik Miladin Ševarlić je počeo štrajk glađu zbog odnosa vlasti prema pitanju Kosova, a potom je predsednik pokreta Dveri Boško Obradović počeo štrajk glađu zbog situacije sa izbornim uslovima.

Nakon toga su i šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke Aleksandar Martinović i njegova koleginica Sandra Božić “pridružili” štrajku zbog izostanka reakcije tužilaštva na incidente ispred parlamenta u petak.

U ovom trenutku ispred parlamenta je oko 30 građana i desetak policajaca, dok komunalni radnici postavljaju zaštitnu ogradu.

Komentari

Vaš komentar