Danijel Server Foto:Vesna Lalić

Profesor Univerziteta Džons Hopkins u Vašingtonu Danijel Server kaže da pretpostavlja da će crna lista Sjedinjenih Američkih Država biti dopunjena novim imenima.

On je tako odgovorio na pitanje portala „Kosovo onlajn“ kako gleda na sankcije SAD i očekuje li nova imena na američkoj listi.

Podsećamo, u decembru je objavljeno da je SAD uvela sankcije kontoverznim biznismenima Milanu Radoičiću i Zvonku Veselinoviću, koji su osumnjičeni za umešanost u ubistvo Olivera Ivanovića. Poznato je da su bliski sa Srpskom naprednom strankom, a sam Radoičić je visokopozionirani predstavnik Srpske liste.

U obrazloženju je bilo navedeno da je Veselinović vođa organizovane kriminalne grupe i jedan od najozloglašenijih korumpiranih ličnosti na Кosovu. Navodi se i da je angažovan u šemi velikih razmera za podmićivanje sa kosovskim i srpskim bezbednosnim zvaničnicima, koji su omogućili trgovinu narkoticima i oružjem između Kosova i Srbije.

Iz američke administracije ističu kako je organizovana kriminalna grupa Zvonka Veselinovića optužena za navodnu umešanost u ubistvo Olivera Ivanovića u januaru 2018.

„Veselinović, Milan Radoičić, Željko Bojić i Marko Rosić, svi su navedeni u optužnici za ubistvo, a svaki je imao svoju ulogu u atentatu, odnosno zločinačkom poduhvatu“, stoji, između ostalog u obrazloženju.

BONUS VIDEO Posledice američkih sankcija Veselinoviću i Radoičiću

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar