Foto: Nemanja Jovanović

Predsednik Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović ocenio je da se predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću žuri da se održe izbori, odloženi zbog pandemije, jer "ako dočeka jesen bez novog mandata može da se nađe u gadnoj poziciji.

„Mi ćemo pratiti situaciju koja se značajno menja, emocija kod ljudi je pojačana, veća su i očekivanja koja ne smemo da izneverimo. Razgovaraćemo i na temu bojkota, ali prvo u Pokretu, onda sa kolegama iz opozicije, pa će i javnost biti obaveštena“, rekao je Trifunović za „Danas“..

Komentarišući upozorenja politikologa da autoritarni političari mogu da iskoriste situaciju sa virusom kako bi učvrstili vlast, Trifunović je kazao da „ako prilika stvara lopova, čini se i da vanredno stanja stvara diktatora“.

„Očigledno je da Vučić gotovo orgazmično uživa kad priča o ratu, smrti, dugim cevima, blokadama, neprijateljima, čudima… On veruje da sada živi ostvarenje svojih snova. Međutim, da bi ih zaista ostvario, nedostaje mu još jedan ‘detalj’ koji ne zavisi od njega – naša sloboda“, istakao je Trifunović.

Na pitanje da li postoji mera usvojena u borbi protiv korona virusa za koju može da kaže da je dobra, Trifunović je odgovorio da sigurno postoji, ali da nema nameru da se oduševljava normalnim stvarima jer, kako je naglasio, Srbija nije prva zemlja u koju je došao virus i bilo je moguće učiti na primeru drugih.

„Doduše, ne znam od koga su naučili da se korona ubija rakijom i da žene mogu u šoping u Milano. Ima i normalnih mera, ali to im je posao. Ni meni niko ne aplaudira zato što ne zaboravljam tekst u toku predstave“, kazao je on.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar