Sergeh Trifunović i Boškp Obradović Foto:Vesna Lalić/Nova.rs/Goran Srdanov/Nova.rs

Puno bure podigao je komentar lidera Dveri Boška Obradovića da vantelesna oplodnja sa doniranim reproduktivnim materijalom iz Španije i Danske zahteva „posebnu moralno-etičku procenu, posle čega su ga prekorile brojni stručnjaci i javne ličnosti. Poslednji među njima bio je glumac Sergej Trifunović.

Sergej Trifunović napisao je na Tviteru da se duh Gebelsa i Hitlera zapatio u Srbiji.

„Lepo je videti da je duh Gebelsa i Hitlera, živ toliko posle njihove smrti i da se zapatio u Srbiji, koja je uvek čuvala i negovala dobre tradicije“, napisao je Trifunović na Tviteru.

Podsetimo, Dveri su nedavno objavile da vantelesna oplodnja sa doniranim reproduktivnim materijalom iz Španije i Danske zahteva posebnu moralno-etičku procenu.

Pročitajte još...

„Ako znamo da se prilikom svake oplodnje meša genetički materijal oca i majke, postavlja se pitanje genetičkog materijala uvezenog od nepoznatog donora, što može uticati na promenu genoma budućih naraštaja“, saopštile su Dveri.

Ovakva formulacija izazvala je oštro negodovanje, pa su se oglasile političke stranke, aktivisti, ali i popularni pevači.

„Uvrediste sve ljude koji se na ovaj način bore za potomatvo, sram vas bilo. Ko ste vi da odlučujete i donosite mišljenja? Bog je taj koji će potomstvo da da bilo prirodnim putem, VTO ili donacijom jajnih ćelija i usreći hiljade porodica. Znate li koliko se parova bori na ovaj način“, bio je komentar pevačice Seke Aleksić.

O ovoj temi se oglasila Stranka slobode i pravde koja je saglasna u ocenni da je šokantan stav Dveri, što predstavlja odraz primitivizma.

„To je odraz primitivizma i nepriznavanja nauke, a u političkom smislu to su stavovi svojstveni rasizmu. Zato ovakvi ekstremistički stavovi zaslužuju najoštriju osudu“, navela je SSP.

Bonus video: Srpski genom, Dveri protiv svih.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare