Sergej Trifunović Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

"Znam da sam potpise skupljao na ulici, kao i koliko sam i skupljao. Ako se utvrdi da je bilo ko iz Pokreta slobodnih građana napravio dogovor sa Šapićem, videćemo kako to sankcionisati. Ako je to ikakvo protivzakonito delo", rekao je za Nova.rs predsednik PSG Sergej Trifunović, povodom navoda da je njegovom pokretu pomagao predsednik opštine Novi Beograd prilikom evidentiranja potpisa za izbornu listu.

Podsetimo, juče je za naš portal politikolog Boban Stojanović izjavio da su beogradski odbori Srpske napredne stranke, kojim upravlja Nebojša Stefanović, pomogli Levijatanu i Zavetnicima da izađu na izbore, odnosno skupe potpise, dok je opština Novi Beograd, na čelu sa Aleksandrom Šapićem, pomagala Pokretu slobodnih građana, ‘1 od 5 miliona’ i koaliciji Nova stranka – Zeleni“.

Stojanović je rekao da ne zna koji je bio interes Aleksandra Šapića, predsednika opštine Novi Beograd, da pomaže opoziciji, ali da je jasno da nešto nije u redu, s obzirom da je ta opština overila osam hiljada potpisa.

“Ne znam da li je kod Šapića bilo reči o ličnim odnosima, poznanstvima ili kupovini“, rekao je Stojanović.

Šapić vređa, Trifunović na odmoru

Na naše pitanje kako komentariše ove navode, Trifunović je rekao da se nalazi na odmoru i da ne zna o čemu se radi. On je napomenuo da je skupljao potpise na ulici i da zna koliko ih je skupio, te da nije pravio nikakve dogovore.

„Ne znam, na odmoru sam, daleko od civilizacije. Ja znam da sam ja skupljao potpise na ulici, znam i kako sam ih i koliko skupljao. Ako se utvrdi da je bilo ko iz PSG, napravio dogovor sa Šapićem, jer ja zasigurno nisam, vrlo rado ću ispitati taj slučaj. Onda ćemo videti na predsedništvu kako s tim postupiti i kako to sankcionisati. Ako je to ikakvo protivzakonito delo“, rekao je on za Nova.rs

Ovim povodom portal Nova.rs pokušao je da stupi u kontakt i sa liderom Srpskog patriotskog saveza Aleksandrom Šapićem, koji nas je, umesto odgovora na pitanja, optužio za „laž i spinovanje“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare