Foto: SSP

Zamenik predsednika Stranke slobode i pravde (SSP) Borko Stefanović, predsednik Pokreta slobodnih građana Pavle Grbović i kopredsednik Zajedno Nebojša Zelenović su na sastanku sa američkim senatorom Krisom Marfijem govorili o problemima sa kojima se Srbija suočava nakon eksplozije nasilja i tragedija koje su zadesile Srbiju, saopštio je SSP.

Kako se navodi, Stefanović je na sastanku rekao da nakon nedavnih tragedija, Srbija više nije ista zemlja i da to vlast mora da shvati.

„Spirala nasilja se mora prekinuti i za to nije dovoljno samo razoružavanje, već je potrebno da vlast odmah zaustavi promociju nasilja na medijima koje kontroliše, prekine medijski progon neistomišljenika i prestane sa pritiscima i ucenama zaposlenih u javnom sektoru“, rekao je Stefanović.

On je podsetio da SSP više od godinu dana insistira da Vlada usaglasi svoju spoljnu politiku sa EU i uvede delimične sankcije Rusiji.

Naglasio je da je interes Srbije da konačno napravi suštinski zaokret i uhvati pravac ka Evropi, a ne da pokušajem sedenja na dve stolice sama sebe izoluje.

***

BONUS VIDEO – Vučić razgovarao sa Derekom Šoleom i pozvao SAD da utiču na Prištinu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar