Nikola Selaković Foto:TANJUG/ MINISTARSTVO SPOLJNIH POSLOVA

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković izjavio je danas da je činjenica da je srpskoj diplomatiji potrebna sveža krv, ljudi sa znanjima i veštinama koje nedostaju mnogim starijim kolegama.

„Nadam se da ćemo u vremenima koja dolaze biti svedoci podmlađivanja srpske diplomatije i da ćemo udariti temelje jedne nove i moderne profesionalne diplomatske službe po meri naše otadžbine“, rekao je Selaković za današnji Blic.

Prema njegovim rečima, mnogim ambasadorima i konzulima je istekao mandat zbog čega će novi biti imenovani u predstojećem periodu, a konkretna rešenja biće usaglašena sa svim činiocima koji po Ustavu imaju udela u kreiranju i realizaciji spoljne politike.

„Važno je da u srpskoj diplomatiji imamo sposobne i energične ljude, jer biti diplomata u ovom izazovnom vremenu nije samo titularna funkcija. Od naših predstavnika u inostranstvu očekivaćemo da snažnije doprinesu poboljšanju međunarodnog položaja i ugleda Srbije, ali i da daju konkretniji doprinos privlačenju investicija“, rekao je Selaković.

Dodaje da sve to iziskuje promenu načina na koji mnogi u MSP shvataju svoj posao, ali o da je krajnji trenutak da srpska diplomatija uhvati korak sa vremenom.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare