Selaković: Prijem Kosova bio bi u koliziji sa osnovnim principima Saveta Evrope

Politika 13. maj. 202211:47
Podeli:
Nikola Selaković Foto:Press Mfa

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković rekao je da prištinske vlasti konstantno krše prava Srba i drugih nealbanaca na Kosovu, zbog čega bi prijem Prištine u Savet Evrope tu organizaciju doveo u koliziju sa osnovnim principima na kojima počiva.

Selaković je ocenio da je opaska ministarke spoljnih poslova Kosova Donike Gervale da će Beograd podržati prijem Prištine u Savet Evrope cinična i apsurdna.

On je naveo da na takvu opasku može samo da odgovori da će Srbija razmisliti o tome kada postane moguće da se u Savet Evrope učlanjuju pokrajine i regioni.

Selaković je ocenio da su vlasti u Prištini apliciranjem za članstvo u Savetu Evrope još jednom dokazale da su neodgovornost i jednostranost princip njihovog funcionisanja.

"Na odluku Prištine da bezobzirno prekrši Vašingtonski sporazum Srbija će kao suverena zemlja reagovati na odgovoran način, diplomatskim i političkim sredstvima. Tako ćemo stati u odbranu ne samo svojih interesa, već i osnovnih principa međunarodnog prava", rekao je Selaković za Tanjug.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar