Nikola Selaković i Sameh Hasan Šukri, Egipat, poseta
Nikola Selaković Foto: Ministarstvo spoljnih poslova

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković je izjavio da su navodi predsednika Crne Gore Mila Đukanovića da Srbija želi Kosovo bez Albanaca i Crnu Goru bez Crnogoraca neistiniti i besmisleni, te da Đukanović time negira pravo na postojanje "preko 28 odsto sopstvenih građana koji se osećaju i deklarišu kao pripadnici srpskog naroda".

„Besmisleni i ostrašćeni napadi predsednika Crne Gore Mila Đukanovića na predsednika Aleksandra Vučića nisu ništa drugo do pokušaj da na lažima zasnovanoj retorici nekog prošlog veka i nekih prošlih ljudi pokuša da prikrije svoje političke promašaje, te izazove osećaj tobožnje ugroženosti, a sebe proglasi i predstavi kao spasioca“, naveo je Selaković u pisanoj izjavi.

Šef srpske diplomatije je istakao da se „uspeh jednog predsednika države ne meri se zapaljivošću fraza i talentom za proizvođenje konflikta u sopstvenom društvu, već nivoom BDP, prosečne plate i kupovne moći građana, kilometrima autoputeva i pruga, brojem otvorenih novih radnih mesta“.

„Vrhunac bezobrazluka je poređenje Srbije sa nacističkom Nemačkom, a predsednika Vučića sa Hitlerom, samo zato što je predsednik jasno stavio do znanja da Srbija nije i neće biti poligon i tržište za delovanje kriminalnih narko-kartela iz Crne Gore“, dodao je on i ocenio da Đukanović traži saveznike među onima kojima smeta da se Srbija ekonomski razvija i napreduje.

Istakao je da Srbija poštuje suverenitet i teritorijalnu celovitost Crne Gore, „što se ne može reći da Crna Gora pokazuje prema Srbiji“.

BONUS VIDEO: Cetinjani o događajima tokom ustoličenja mitropolita Joanikija

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare