Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Sednica Skupštine Srbije održana je danas u Valjevu, na predlog šefa poslaničke grupe Srpske napredne stranke Aleksandra Martinovića, a potom su sa opštinskim vlastima razgovarali o rekonstrukciji Valjevske bolnice, aerozagađenju, regionalnom otpadu, putevima i izmenama Zakona o eksploataciji prirodnih resursa.

Razgovarali smo o promeni Zakona za korištenje resursa, jer po važećem zakonu sva naknada za korišćenje resursa (u slučaju Valjeva voda ) ide Republici, a ne vraća se opštini, rekao je Dačić novinarima.

Na pitanje novinara zašto baš Valjevo i kakav će benefit građani imati od toga, Dačić je rekao da će probleme i predloge Valjevaca koje su danas čuli proslediti nadležnim organima.

Mi ne zamenjujemo Vladu, ni organe izvršne vlasti, ali što češće se ponavlja da problem postoji, i što češće se traži rešenje, pre će i da se dobije, rekao je on, saopštila je Skupština Srbije.

Dačić je rekao da je želja predstavnika parlamenta da budu što više u kontaktu sa narodom koji ih je birao, da za današnji Kolegijum učesnici ne dobijaju nadoknadu, već sami snose troškove puta.

Jedino je želja da Skupština Srbije ne bude samo Beogradu, rekao je Dačić, dodaje se u saopštenju.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar