Zoran Medovic
Zoran Medović Foto:N1

Automehaničar iz Kragujevca Zoran Medović saslušavan je, kako tvrdi, sedam časova u policijskoj stanici u Topoli prošle nedelje, kao "saučesnik i izvršilac" bacanja farbe na bilbord ispred Opštinskog odbora SNS u Topoli na kome je i fotografija predsednika stranke Aleksandra Vučića.

Medović negira da je tada bio u Topoli, ali ističe sedmosatnu „torturu“ koju je doživeo od trojice inspektora srpske policije u Topoli.

„Inspektori MUP-a su me saslušavali, vređali, pretili batinama i ucenjivali da priznam da me je angažovao Dragan Jovanović, predsednik stranke Bolja Srbija. Nisam rekao ono što nije istina, jer sam u vreme tog događaja bio 52 kilometara od Topole, u svom domu u Kragujevcu“, kaže za N1 Zoran Medović.

On ističe da nije član ni jedne stranke i ne poznaje Dragana Jovanovića.

„Policijski inspektori u Topoli su mi rekli da mogu da idem kući za tri minuta ako kažem da iza svega stoji Dragan Jovanović, a kako to nisam hteo jer nije istina, oni su mi oduzeli vozilo, lišili slobode, uzeli novčanik, novac i lična dokumenta. Nikoga ne mogu lažno da optužim, a inspektori mi nisu hteli da daju ni čašu vode, kao i da pozovu hitnu pomoć kada mi je pozlilo. Nisu mi dali sedam sati telefon da pozovem porodicu ili advokata“, dodaje Medović.

Advokati Zorana Medovića podneli su prijavu o incidentu Unutrašnjoj kontroli MUP-a Srbije.

Policijska uprava u Kragujevcu saopštila je da su aposlutno netačni navodi Zorana Medovića da ga je policija lišila slobode, već da je u skladu sa zakonom dao izjavu u svojstvu građanina jer su u vozilu koje pripada njegovoj firmi nađeni tragovi krivičnog dela.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare