Nedeljko Jovanović, bivši rukometaš i sadašnji naprednjak biće u naredne četiri godine član Veća u Opštini Stari grad. Pored sportske karijere, Jovanović je poznat i po tome što je otkriveno da se na adresi njegovog stana nalaze prijavljeni fantomski birači, o čemu je opozicija naširoko govorila posle decembarskih izbora. Između ostalog, zbog toga su i insistirali da se izbori ponište, što se nije desilo. Umesto toga, oni koji su odgovorni za prevaru su nagrađeni, poput Jovanovića koji je "skućio" 42 fantoma i tako pokazao stranci da je veran, a oni su mu se odužili novom funkcijom.

Osim izbora novog-starog predsednika opštine Stari grad Radoslava Marjanovića, izabrani su i novi članovi Opštinskog veća u ovoj centralnoj gradskoj opštini. Daleko najpoznatiji od svih većnika biće Nedeljko Jovanović, bivši rukometaš koji je odavno na sebe skrenuo pažnju aktivnostima u SNS.

Posle klupske i reprezentativne karijere obreo se i u politici, gde je vrlo brzo naučio kako funkcionišu određene stranačke zakonitosti i bespogovorno ispunjavanja zadataka.

Nedeljko Jovanović Foto:STARSPORT/ Pedja Milosavljevic

Tako je opozicija otkrila da su upravo na njegovoj adresi registrovana 42 fantomska birača posle decembarskih izbora. Podsećamo u pitanju su nepravilnosti zbog kojih je opozicija odmah tražila poništavanje izbora i poručila da je nesumnjivo u pitanju izborna krađa.

Simbol uvoza i registracije fantomskih birača bio je Vladimir Vlada Mandić, takođe rukometaš, koji je na svojoj adresi imao nekolicinu “fantoma”.

U svakom slučaju, Jovanović je postao većnik, čime je izvesno nagrađen za “prljav” posao koji je obavio za stranačku infrastrukturu i izborni rezultat SNS. Takav stav ima i deo opozicije koji poručuje da je Jovanović nesumnjivo učestvovao u izbornoj prevari.

Nedeljko Jovanović Foto:Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Vladimir Marković, predsednik Opštinskog odbora Stranke slobode i pravde rekao je za Novu da je Jovanović očigledno nagrađen za izbornu prevaru. On je rekao da njegov izbor, kao i Marka Bastaća za predsednika Skupštine opštine predstavlja predstavlja posledjni čin u izbornoj krađi na Starom gradu.

“Ipak, pokazalo se da ima mesta za sve koji su spremni da pogaze sva načela i glasove Starograđana da bi ugrabili „malo vlasti“ za sebe. Ruka ruku mije, obraza nigde, a građani ispaštaju. Oni nisu važni, važno je biti na vlasti po svaku cenu”, naveo je on i nakon toga direktno pomenuo Jovanovića:

„Tako je i Nedeljko Jovanović, na čijoj adresi su upisana čak 42 fantomska birača, nagrađen za izbornu prevaru, pa je ponovo izabran za člana opštinskog Veća. I nisu samo oni krivi za ovo stanje, nego i opozicione stranke koje su rešile da prekrše svoj potpis, ne nastave sa borbom za izborne uslove i izađu na lažne izbore. Danas je jasno da njih zanima samo vlast, lični interesi i bogaćenje na štetu Starograđana“, zaključio je Vladimir Marković.

BONUS VIDEO: Fantomski birači i u policijskim upravama, na Zvezdari 272 glasača u kući od 71m2 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare