Marko Bastać i Radomir Lazović Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs; Vesna Lalić/Nova.rs

Novoizabrani predsednik Skupštine opštine Stari grad Marko Bastać optužio je danas Radomira Lazovića nosioca liste "Biramo Stari grad" da je kočničar i da solira kako bi postao predsednik te opštine. Lazović u izjavi za Nova.rs kaže da je cilj ovakvih napada da se Bastać opere pred biračima jer se pokazalo da je on SNS kandidat.

Bastać je danas u izjavi za Kurir optužio Lazovića da je glavni kočničar u uspostavljanju saradnje lista „Biramo Stari grad“ i „Čuvari Starog grada“.

“Cela ova igra i soliranje Radomira Lazovića i Zeleno-levog fronta je podređena cilju da on postane predsednik opštine i njih ništa drugo od početka nije zanimalo. Na silu je gurao sebe za predsednika opštine iako nije sa Starog grada”, rekao je Bastać.

Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

S druge strane, Lazović u izjavi za Novu.rs kaže da nikada nije bilo reči o tome da on bude predsednik opštine Stari grad.

“Sve što smo imali da kažemo Bastaću rekli smo u predlogu koji smo mu dostavili. Ni jednog momenta nije bilo reči o funkcijama, a one mene svakako ne zanimaju. Da je hteo da razgovara mogao je to da uradi u periodu koji je iza nas. Jedini njegov cilj ovakvim istupanjem u javnosti jeste da se opere pred biračima koji s pravom nezadovoljni“, kaže Lazović.

Konferencija za novinare predstavnika koalicije „Biramo Stari grad“ o mogućnost formiranja opozicione vlasti nakon izbora održanih 2. juna Foto:Milos Tesic/ATAImages

Dodaje da će se Bastać ipak teško od toga „oprati“.

„On je SNS kandidat, čovek koji ne samo što je njihov kandidat, već i čovek koji je manipulisao izbornom voljom građana. Takođe, mislim da, kada je reč o njegovoj opozicionoj karijeri da je ona završena“, zaključuje Lazović.

PROČITAJTE JOŠ:

Podsećamo, Marko Bastać lider „Čuvara Starog grada“ izabran je za predsednika Skupštine opštine Stari grad na jučerašnjoj konstitutivnoj sednici.

Za njega su glasala 33 odbornika – 21 iz koalicije okupljene oko SNS, deset predstavnika liste „Čuvari Starog grada“ i po jedan odbornik Narodne stranke i liste „Za zeleni Stari grad“ dr Dejana Žujovića.

Skupštinsku salu pre početka glasanja napustili su odbornici opozicione koalicije „Biramo Stari grad“.

Takođe, Bastać je predložio sam sebe za tu funkciju, a njegovu kandidaturu je isto podržalo 33 odbornika.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare