Foto: Promo

Socijaldemokratska stranka (SDS) podržala je danas zahteve dramskih umetnika i zatražila od nadležnih da se omogući rad pozorišta u regularnim terminima pozorišnih predstava.

„Zabrana rada posle 21 sat je u slučaju pozorišta diskriminisanje ove institucije, a ne jednako primenjivanje mera zaštite kao u drugim delatnostima. Pozorišta su među onima koji su tokom pandemije primenjivali najdoslednije mere zaštite i smatramo da je ozbiljan i neopravdan udar na dramske umetnike i na kulturu zatvaranje pozorišta, koja svoju delatnost ne mogu da obavljaju pre 21 sat“, navela je SDS u saopštenju.

Ta stranka smatra da su građani tokom dana u daleko većem riziku u tržnim centrima i kafeima, nego par sati na pozorišnoj predstavi u salama u kojima se maksimalno poštuju mere zaštite.

„Ovakva mera pokazuje katastrofalan odnos režima prema kulturi i umetnosti. Svakodnevno od predstavnika režima slušamo o zabrinutosti za profit vlasnika prodavnica, ugostiteljskih objekata, noćnih klubova i kladionica, a ovakvom merom su pokazali da apsolutno nemaju sluha za dramske umetnike“, dodaje ta stranka.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar