Foto:TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE/ JOVO MAMULA

Socijaldemokratska stranka (SDS) ocenila je danas da je ministar odbrane Nebojša Stefanović izjavom da kada vidi koji sve "kvazi stručnjaci" napadaju ideju "jake i snažne vojske" ima još veći želju da podrži ideju obaveznog služenja vojnog roka, pokazao ne samo neznanje, već i da se vodi infantilnim motivima u donošenju važnih odluka.

„Kao ministar odbrane bi morao da se prema ovom važnom pitanju odnosi odgovorno i ozbiljno, a ne da ga koristi za medijsko demonstriranje ličnog inata i primitivnih uvreda“, navodi se u saopštenju SDS.

U saopštenju se navodi da bi Stefanović trebalo „bar malo“ da se uputi u savremene bezbednosne izazove, rizike i pretnje i da razume da bi spram njih vraćanje obaveznog vojnog roka bilo unazađivanje i slabljenje vojske.

„A kada smo već kod stručnosti, na koju se Stefanović poziva vređajući nas kao kvazi stručnjake, mogao bi usput i da objasni građanima šta to njega kvalifikuje kao stručnjaka u vojnoj oblasti“, navodi se u saopštenju i dodaje da je jedini dodir Stefanovića sa vojskom „umešanost u korupciju u vezi sa trgovinom oružjem“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare