Foto: N1

Socijaldemokratska stranka zahteva da MUP hitno iznese u javnost sve detalje u vezi sa monstruoznim prebijanjem mladića u Novom Sadu i sankcionisanje svih koji su učestvovali u očiglednom kriminalnom zataškavanju ovog događaja i neprijavljivanju krivičnog dela.

„Snimak koji je objavio Miroslav Parović, lider Narodnog slobodarskog pokreta, nažalost najbolje stanje u našem društvu i državi. Od zverskog nasilja, koje je posledica višegodišnjeg generisanja agresije od strane režima, do očevidaca koji ne reaguju zbog atmosfere straha u kojoj su građani odavno izgubili poverenje u državu, između ostalog i zbog nekažnjavanja za krivična dela. Policija je reagovala tek kada se pojavio snimak koji je uznemirio javnost, pa se postavlja pitanje da li mi danas u Vučićevoj Srbiji možemo da očekujemo da policija reaguje samo ukoliko se suoči sa takvim pritiskom javnosti“, piše u saopštenju SDS.

Zato traže od MUP-a i nadležnih institucija da odmah obaveste građane o tome kada se ovaj zločin desio, da li je pretučeni mladić bio u nekoj zdravstvenoj ustanovi i da li je ta ustanova obavestila policiju i zbog čega su tek nakon objavljenog snimka pokrenuli potragu za počiniocem Ivanom Кontićem.

„Budući da je Кontić u medijima označen kao šef obezbeđenja poznatog lanca kladionica MaksBet i direktor firme koja je osnivač kladionice, istraga bi morala da obuhvati i da li je ovaj događaj zataškavan zbog poznate veze SNS-a sa kladioničarskim krugovima, na koju smo više puta ukazivali. Podsećamo da je u javnosti više puta ukazivano na finansijsku vezu između SNS i kladionica, još iz vremena pre 2012. godine, a najbolja potvrda toga je da su upravo kladionice bile privilegovane u odnosu na sve ostale kada su u pitanju mere tokom vanrednog stanja. U kontekstu te veze, postavlja se i pitanje zbog čega se Кontić osetio slobodnim da na javnom mestu i pred očevicima vrši ovakvo zastrašujuće i sadističko nasilje i koliko puta se ovo već dešavalo, a da nije zabeleženo kamerama“, pitaju u SDS.

Zato zahtevaju hitnu smenu direktora policije.
„Očigledno bezbednost naših građana zavisi više od društvenih mreža, nego od policije koja je pokazala u najboljem slučaju notornu nesposobnost, a u najgorem slučaju učešće u zataškavanju krivičnog dela. Zahtevamo i pokretanje disciplinskog postupka protiv komandira nadležne policijske stanice i načelnika Policijske uprave Novi Sad. Takođe, svi koji su na ovom snimku mirno posmatrali ceo događaj i nisu reagovali morali bi biti odmah privedeni i saslušani. Političku odgovornost mora da snosi i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučićević, koji se bavi dodvoravanjem Vučiću lažima o bivšoj vlasti i predstavama podnošenja krivičnih prijava protiv braće Vučić zbog afere Jovanjica, dok se na ulicama Novog Sada nesmetano sakate građani. Dok gradonačelnik tako instrumentalizuje i ismeva zakon i sud, podnoseći lažne prijave, u njegovom gradu očigledno niko ne sme da prijavi monstruozno nasilje“, zaključuju u SDS.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar