Foto:Fonet/Zoran Mrđa

Nakon što je Javno komunalno preduzeće "Beogradski metro i voz" prijavilo dobit od 23,6 miliona dinara za 2019. godinu, Socijaldemokratska stranka samo je jedna od onih koji su se zapitali kako profit ostvaruje preduzeće koje upravlja nečim čega nema, niti se to gradi.

U SDS-u kažu da je iz gradskog budžeta za preduzeće koje upravlja metroom i koje ima 17 zaposlenih, od kojih je petoro na funkciji direktora, prošle godine izdvojeno 100 miliona dinara, a da će ove godine ta cifra biti još veća.

„Naš predlog je da se to preduzeće pod hitno ukine, da se sredstva vrate u budžet, da se prestane sa lažnim objavama da to preduzeće ima profit, jer preduzeće prošle godine ništa nije radilo – ono je samo presipalo iz šupljeg u prazno novac iz budžeta. Dobili su 100 miliona dinara, potrošili 80, a preostalih 20 predstavili kao profit – tako svako u svetu može da bude profitabilan. Kada se steknu uslovi i metro počne da se gradi, verujemo da će se pronaći najadekvatniji način da se formira preduzeće koje će upravljati metroom, a do tada ovo je samo još jedno isisavanje para iz gradskog budžeta“, navodi ekonomista Goran Radosavljević.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar