Foto:Promo

U kragujevačkoj Gradskoj upravi u toku je istraga o zloupotrebi službenog telefona, sa kog je poslato više od 1.000 SMS poruka za glasanje u rijaliti programu "Zadruga " na Televiziji Pink. Prema nezvaničnim saznanjima do kojih je došao portal Nova.rs, istragom u Gradskoj upravi otkriveno je da je telefon zloupotrebila funkcionerka jedne gradske uprave, koja je u međuvremenu podnela ostavku. 

Sa jednog službenog telefona iz mreže koju koriste zaposleni u Gradskoj upravi, napravljen je račun od oko 50.000 dinara, a uvidom u listing ustanovljeno je da je sa tog broja poslato preko 1.000 SMS glasova za učesnike u rijaliti programu „Zadruga“, preneli su kragujevački portali krajem prošlog meseca.

U Gradskoj upravi za Nova.rs niko od zvaničnika nije želeo da komentariše ovaj slučaj, uz napomenu da je istraga u toku i da će javnost dobiti sve informacije, tek po zvaničnom okončanju istrage.

Naš portal nezvanično saznaje da je posle otkrivanja celog slučaja i pokretanja službene istrage o zloupotrebi telefona i trošenja budžetskog novca svih građana Kragujevca na glasanje u „Zadruzi “ jedna gradska funkcionerka podnela ostavku.

Skupština Grada / Foto: Predrag Petrović

Kako smo nezvanično saznali, ostavku je podnela zamenica načelnika jedne gradske uprave Grada Kragujevca i prema rečima našeg izvora, ona više ne obavlja poslove za koje je bila zadužena.

Međutim, nije poznato da li je ta službenica i dalje zaposlena u Skupštini grada i da li će i kako biti sankcionisana, jer niko od nadležnih , za sada, ne želi da komentariše zloupotrebu službenog telefona.

Gradonačelnik Dašić najavio da će „izneti detalje“

Foto: Aleksandra Petrović/Nova.rs

Slučaj bahate službenice koja je zloupotrebila službeni broj za privatne potrebe, dogodio se na početku mandata novoizabranog gradonačelnika Kragujevca Nikole Dašića. On je za portal InfoKg rekao da ne može da komentariše slučaj „dok se ne utvrde sve okolnosti “ i najavio da će po okončanju istrage „izneti detalje u javnost“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare