Foto: Shutterstock, Promo Logo

Državna kompanija “Telekom Srbija” uskoro će otvoriti kancelariju za lobiranje u Briselu. S obzirom na to da se ova firma u više navrata bila pod lupom evropskih institucija zbog netransparetnog poslovanja, rukovodstvo Telekoma se odlučilo na ovaj korak kako bi predupredilo dalje kritike, ali i kako bi poboljšali svoj položaj u Srbiji i regionu.

Telekom otvara kancelariju za lobiranje u Briselu

Kako saznaje “Nova” u toku su završne pripreme pred pokretanje u rad kancelarije Telekoma Srbije, čiji će zaposleni će ubuduće biti zaduženi za lobiranje u institucijama EU.

Telekom Srbija
Telekom Srbija Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

“Oni su shvatili da moraju da imaju ljude u Briselu. Imajući u vidu da je Telekom pomenut u poslednja dva izveštaja Evropskog parlamenta o napreteku Srbije ka EU. Na ovaj način oni će imati lakši pristup institucijama EU i moći će da utiču na određene odluke”, navodi izvor našeg dnevnog lista.

U tu svrhu, kako navode naši sagovornici, Telekom planira i jačanje svoje dopisničke mreže u Briselu, te će tako uskoro jedna od brojnih kablovskih televizija, koje finansira ova državna kompanija, otvoriti svoje predstavništvo u glavnom gradu Belgije.

“Toj televiziji će biti na raspolaganju kancelarije Telekoma. Oni žele da izađu na finansijska tržišta i utiču na odluke. Ali pre toga, oni će nastojati da spreče da se njihova sumnjiva poslovanja pominju u izveštajima i da se ime kompanije povezuje sa aferama. Naposletku, kroz isticanje svoje agende, Telekom će pokušati da predstavi sebe kao jedinog adekvatnog regionalnog partnera evropskih institucija u oblasti telekomunikacija”, zaključuje naš sagovornik.

Telekom Srbija našao se u izveštaju Evropskog parlamenta o napretku Srbije ka EU. Vlasti u Srbijje se pozivaju da pokažu rezultate u istragama slučajeva Krušika, Jovanjice i Telekom Srbija, kao i da pokažu rezultate u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala.

Bonus video: Marinika Tepić: Direktor Telekoma dao milione evra Acu Đukanoviću i Bebi Popoviću

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare