Foto:Vesna Lalić/Nova.rs;Goran Srdanov/Nova.rs; TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC

Predrag Lukić, dosadašnji sekretar za javni prevoz u Beogradu i jedan od najbližih ljudi gradonačelnika Aleksandra Šapića podneo je ostavku na ovu funkciju, saznaje Nova.rs.

Iako se i dalje na sajtu Gradske uprave u Beogradu navodi da je Lukić sekretar za javni prevoz, on je nedavno podneo ostavku na ovu funkciju.  Kako Nova nezvanično saznaje iz izvora bliskih naprednjacima u Beogradu, on je podneo ostavku zbog pritisaka vezanih za podnošenje određenih krivičnih prijava u gradu.

Dosadašnji sekretar Lukić nije bio raspoložen da govori za Novu.

„Nemam komentar. Hvala vam i prijatno“, rekao je kratko za Novu dosadašnji sekretar Predrag Lukić.

Predrag Lukić Foto:TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC

O ostavci Predraga Lukića nije se oglašavao ni gradonačelnik Aleksadar Šapić.

U julu 2022. godine novoizabrani gradonačelnik Aleksandar Šapić predstavio je svoj tim za Beograd, čiji je deo bio i Lukić.

„Aleksandar Savić biće zadužen za komunikaciju sa gradskim opštinama i javnim preduzećima. Predrag Lukić brinuće o javnom prevozu u Beogradu, dok će se Cvijo Babić baviti komunalnom delatnošću i komunalnim preduzećima, koje su ključne za funkcionisanje grada. Zahvaljujući zavidnom iskustvu mojih saradnika, zajedničkim snagama pokušaćemo da prevaziđemo težak i neizvestan period, kako bi Beograđani što manje osetili tešku situaciju u kojoj se nalazi čitav svet, a onda, logično, i naša zemlja“, istakao je Šapić prilikom predstavljanja svog tima.

Foto:TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

Lukić je od 2004. godine na funkciji direktora u prevozniku „Lasta“, a prema javno dostupnim informacijama koje su dostupne i na „Linkedinu“, on tu funkciju obavlja i dalje. Budući da nakon prvog poziva nije odgovarao na pitanja Nove, nismo mogli da potvrdimo ili demantujemo da li i dalje obavlja ovu funkciju.

Lukić stigao nakon Šapićeve „čistke“

Odmah pošto je i formalno postavljen za novog gradonačelnika Beograda, Šapić je pripremio smene direktora gradskih preduzeća. Njegov prvobitni plan je bio 14, ali je naknadno u pregovorima sa poverenicom SNS za Beograd Anom Brnabić taj broj smenjen na 10.

Imena novih direktora sakrio je od gradskih odbornika, ali i javnosti, sve do sednice na kojoj su objavljena nova imenovanja.

Tim povodom je rekao da nije želeo da se javnost, odnosno mediji, bave njihovim biografijama.

Naknadno je za RTS rekao da ima poverenja u nove ljude.

Predrag Lukić , Vesna Vidović, Aleksandar Šapić, Miroslav Čučković Foto:TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC

“Pokušaćemo kao gradska uprava da preuzmemo odgovorost za sve stvari koje se dešavaju u Beogradu. Snosićemo odgovornost za rad direktora gradskih preduzeća“, rekao je tada Šapić i naveo da su „različiti motivi“ za smenu direktora javnih preduzeća.

“Neki su razrešeni jer sa njima nismo bili zadovoljni, a neki su se malo umorili i podneli ostavke“, rekao je gradonačelnik Šapić prošle godine.

Bonus video: Grad usvojio odluku o raskidu sa Kimkartom, Šapić k’o Brus Li