Foto: Vladislav Mitić/Nova.rs, Predrag Petrović

Nastavnik fizičkog vaspitanja Slavoljub Stojadinović, koji je 2019. godine sprečio masakr u školi u kojoj je radio savladavši napadača koji je držao čitavo odeljenje kao taoce, biće govornik na protestu u subotu, saznaje Nova.rs.

On je potvrdio za Nova.rs da će govoriti na narednom protestu.

Podsedimo, profesor Slavoljub Stojadinović je 2019. godine savladao naoružanog napadača koji je upao u srednju školu „Vuk Karadžić“ i sprečio mogući masakr.

PROČITAJTE JOŠ...

Tog 22. novembra, kad je naoružani napadač upao na čas odeljenja trećeg razreda u Ekonomsko – ugostiteljskoj školi u Velikoj Plani, kojem je bio razredni starešina, Slavoljub je prisebno i bez mnogo oklevanja ušao u učionicu i iskoristio najpovoljniji trenutak da savlada naoružanog čoveka. Tada je lakše povređen.

„I danas isto razmišljam, isto bih postupio, ne bih ništa menjao ni za ’jotu’, jer ja sam takav“ rekao je Slavoljub svojevremeno za Nova.rs.

„Igrom slučaja se potrefilo da je napadač bio u mom odeljenju, ali bih uradio isto i da je neko pretio deci kojoj i ne predajem. Na sreću, sve se dobro završilo. Danas, kada vratim film, svestan sam da sam možda mogao da budem i tragičar u celom događaju i da je napad mogao da krene po zlu. Jednostavno imali smo svi sreće i hvala bogu da se tako završilo,“ priseća se Slavoljub.

Od tog događaja, profesor fizičkog vaspitanja postao je vlasnik Svetosavske nagrade koju mu je lično uručio ministar prosvete i Zlatne medalje za hrabrost „Miloš Obilić“ koju je dobio povodom Dana državnosti. Međutim, ovaj heroj „na određeno vreme“ najviše se obradovao stalnom zaposlenju na koje je čekao gotovo dve decenije.

Nastavnik fizičkog vaspitanja Slavoljub Stojadinović tražio je nedavno da se vrate veća ovlašćenja nastavnicima, jer kako kaže – deca znaju svoja prava, ali ne i obaveze. Posle tragedija u Ribnikaru i Mladenovcu gostovao je kao svedok i heroj na brojnim televizijama, a onda je usledila odmazda naprednjaka.

On je naveo da je od predsednika države Aleksandra Vučića dobio medalju za hrabrost, međutim nakon tragedija u OŠ „Vladislav Ribnikar“ i Duboni preko Vibera isključen je iz odbora SNS.

„Posle niza gostovanja po televizijama ne znam i zašto, dobio sam poruku da sam isključen iz drugog mesnog odbora SNS u Velikoj Plani, posle toga sam otišao i iščlanio sam se iz stranke. Osnovni red bio bio da su me pozvali i rekli da nešto nije u redu, a ja dobijam preko Viber grupe da sam isključen“, rekao je Stojadinović.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare