Pregovori vlasti i opozicije, Ana Brnabić Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

Opozicija je večeras održala sastanak na kom je dogovoreno da odgovore predsednici Skupštine Srbije Ani Brnabić i da joj pošalju svoje zahteve. Ovo je potvrdio i za TV N1 Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije.

„Naša odluka je da ostanemo u ovom procesu, a o načinu kako ćemo odgovoriti i koje ćemo zahteve izneti, javnost će biti blagovremeno obaveštena“, rekao je izvor portala Nova.rs.

Ovo je gostujući na TV N1 u emisiji „Njuznajt“ potvrdio i Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije.

„Ono što je izvesno nećemo koplje baciti u trnje… Imaćemo odgovor i idemo dalje u razgovore i pregovore“, rekao je on za N1.

„Mi treba da učinimo sve u narednom periodu treba da učinimo sve da izborne uslove popravimo i dovedemo do tačke gde možemo da učestvujemo“, dodao je Novaković.

Podsetimo, ranije danas je održan treći sastanak parlamentarnih stranaka vladajuće većine i opozicije, na kome se razgovaralo oko daljeg rada na primeni preporuka ODIHR-a za poboljšanje izbornih uslova, a predstavnici opozicije demonstrativno su napustili razgovore, navodeći da vlast ne želi da razgovara o njihovim zahtevima.

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić je na konferenciji za novinare nakon razgovora kazala da opozicija može do sutra do 12 sati da podnese svoje predloge.

„Do sutra u 12 časova da mi dostave predlog kako dalje da radimo na preporukama ODIHR, da se ne bismo više igrali mačke i miša, pa za šta god da se mi uhvatimo oni žele da rade nešto drugo. Usvojiću svaki njihov predlog. Svaki njihov predlog kako raditi dalje. Pod dva, do sutra u 12 časova da nam pošalju predlog njihovih predstavnika za komisiju koja će se baviti uvidom, revizijom i kontrolom biračkog spiska“, rekla je Brnabić i dodala da se to odnosi i na organizacije civilnog društva.

Inače, tom sastanku su prisustvovali mbasadori SAD i EU u Srbiji Kristofer Hil i Emanuel Žiofre.

***

BONUS VIDEO – Još jedan krah pregovora vlasti i opozicije

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare