Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs, Goran Srdanov/Nova.rs, Ivan Dinić/nova S

Novu Vladu očigledno nećemo dobiti sredinom jula, kako je najavljivao predsednik Srbije Aleksandar Vučić, jer bitka oko resora još nije završena. Pod znakom pitanja je kako saznajemo i Ministarstvo zdravlja, a kao zamena Zlatibora Lončara ozbiljno se razmatraju dva imena - direktorka RFZO Sanja Radojević Škodrić i direktorka Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije Danica Grujičić.

Da je sasvim izvesno da će biti velikih promenama za stolom u Nemanjinoj 11 rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u sredu uveče na Pinku.

“Ne bih licitirao, ali veliki deo nove Vlade Srbije biće neki drugi ljudi”, rekao je Vučić i naglasio da razmišlja o četiri kandidata za premijera Srbije.

Na pitanje čijim radom u dosadašnjoj vladi je zadovoljan, Vučić je odgovorio da je zadovoljan radom premijerke Ane Brnabić, ministra finansija Siniše Malog „i nekih drugih ministara“, dok „nekim (ministrima) nije zadovoljan“.

Da Zlatibor Lončar verovatno neće biti u novoj Vladi Srbije informacija je koja već izvesno vreme kruži u medijima.

Dok ulazimo u finalni deo formiranja izvršne vlasti u Srbiji, kao njegova zamena na mestu ministra zdravlja pominju se direktorka RFZO Sanja Radojević Škodrić i direktorka Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije Danica Grujičić.

Danica Grujičić Foto:TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/

Grujičić svakako nije iznenađenje, pogotovu nakon što je predvodila listu Srpske napredne stranke na prethodnim izborima. Otvoreno je govorila i o razlozima za to.

“Meni kažu: Vi ste postali političarka. Da, možda ja moram u nekim stvarima da malo ublažim neke svoje stavove. Ja ću otvoreno da kažem ako budem morala nešto da prećutim: Da bih sazidala Institut za onkologiju, o ovome moram da ćutim. U čemu je problem? Šta je preče? Nama je najpotrebnija nova zgrada Instututa kako bismo pacijentima pružili najbolju negu i pristojne uslove lečenja. Izgradnja nove zgrade Instituta preča mi je od svega. Kao i to da reformišemo zdravstveni sistem. Uvek ću sve reći otvoreno, jer sam ja takva, pa i neka „dobijem po nosu“. Dešavalo mi se to i u životu i u radu”, rekla je Grujičić.

Kad je Radojević Škodrić u pitanju, koja je prema našim saznanjima i verovatniji izbor za novu ministarku zdravlja, nije mnogo poznata javnosti.

Sanja Radojevic Skodric
Sanja Radojević Škodrić Foto:TANJUG/ RADE PRELIC

U zvaničnoj biografiji navodi da je doktor medicinskih nauka, profesor na Medicinskom fakultetu u Beogradu, na predmetu Patologija. U zvanje asistenta pripravnika izabrana je 2000. godine, asistenta 2004. i 2008, a docenta 2012. Godine. Na funkciji v.d. direktora Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje je od 16. novembra 2017. godine, nakon što je dotadašnja v. d. direktorka dr Verica Lazić podnela ostavku na tu funkciju.

BONUS VIDEO: Podnete krivične prijave protiv Ane Brnabić i Zlatibora Lončara

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare