Foto: Vesna Lalić/Nova.rs, Shutterstock

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da smo ispali jedini idioti koji su se odrekli sopstvenog litijuma. Reagujući na tu izjavu šefa srpske države, direktor kampanje "Kreni promeni" Savo Manojlović je rekao da je jedini problem Srbije to što njen predsednik ne želi da se odrekne uništavanja životne sredine.

Vučić je danas rekao da nam je “revolucija donela da smo ispali jedini idioti na kugli zemaljskoj koji su se odrekli sopstvenog litijuma”.

“Zamalo da me nateraju da se odreknem i uglja, da budemo najveći idioti na svetu zahvaljujući revolucionarima. Pa sad ne bismo imali ni struje, niti bilo čega drugog“, naglasio je on.

Pročitajte još...

Manojlović podseća predsednika Srbije, u izjavi za Nova.rs, da su SANU i vodeći naučnici ukazali da eksploatacija litijuma vodi uništavanju većeg dela Srbije.

„Srbiji treba jasno reći da ona dobija samo 5 odsto što je najniža rudna renta, kajmak će pokupiti Rio Tinto ili neka druga kompanija. Postoje dva razloga zašto neki političari insistiraju na ovom projektu. Ili je neko dogovorio lični procenat za sebe ili su jednostavno navikli da stranim investitorima ispunjavaju sve želje bilo da se radi o uništavanju životne sredine, kršenju prava radnika ili direktnom, mimo zakona, ugovaranju poslova. Političari u Srbiji se ponašaju kao pudlice stranih interesa, kako zapadnih, tako i istočnih. Narod zato mora sam da ustane u odbranu sopstvenih prava i budućnosti Srbije“, naglašava Manojlović.

On je rekao da će morati da brane prava i slobode koja su branili pre izbora.

„Predsednik će pokušati da energetsku krizu iskoristi za plasiranje lažnih informacija. Prvo je preko Dragana J. Vučićevića plasirao laž kako je neko pored zabrane iskopavanja litijuma tražio zabranu uglja, a sada tu laž i sam ponavlja. Sledeći korak je pričanje o stranim službama. Često citiram poslovicu da se čovek drži za reč, a vo za rogove. Ako se vlast ne ponaša ljudski, kao čovek, nego kao vo znamo da kad vo ne sluša, gazda mora da uzme motku. Ono što vlast mora da nauči jeste da je narod gazda“, istakao je Manojlović.

On je dodao da ne razume jedino predsednikovu izjavu kako će neko dovesti NATO pakt.

„Pa on je doveo NATO u Srbiju kada je bio deo Vlade koja je izgubila rat i na kraju potpisala kapitulaciju. Što se tiče ovog dela gde sam za sebe kaže da je bio budala ne bih komentarisao, ali svako sam sebe najbolje poznaje“, zaključio je Manojlović.

BONUS VIDEO I to se dogodilo: Vučić izjavio da nema komentar

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare