Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Poslanik Srpske radikalne stranke (SRS) Nemanja Šarović izjavio je danas da je na raspravi o predlogu za ukidanje vanrednog stanja koje je uvedeno zbog epidemije koronavirusa u Skupštini Srbije očekivao ozbiljan izveštaj od Vlade, naročito zato što "za uvođenje vanrednog stanja nije bilo nikakvog obrazloženja".

Šarović je rekao da je pre donošenja odluke o ukidanju vanrednog stanja poslanicima trebalo dati temeljno obrazloženje od svakog ministarstva uz izveštaj o svim merama koje su tokom vanrednog stanja sproveli u svojim resorima.

„Umesto toga dobili smo vašu šuplju priču. Pričali ste o svemu i svačemu osim o onome što je na dnevnom redu. Vučić je trebalo da bude ovde kao pvi potpisnik uredbe o uvođenju vanrednog stanja. Gde su vam ministri, samo Ivica Dačić je deo dana proveo ovde“, kazao je Šarović.

On je rekao da je sednici morao da prisustvuje ministar vojni koji je formalno predložio uvođenje vanrednog stanja, kao i ministri policije i zdravlja.

„Ocena za vlast i vašu Vladu je dva, na skali od jedan do deset, možda je dva previše, ovo je moralo izgledati potpuno drugačije. Ako želite da raspravljate sa nekim Djilasom idite na tv duel, zovite ga kući na kafu, on nije narodni poslanik“, kazao je Šarović.

On je rekao da narodni poslanici za vreme koliko je trajalo vanredno stanje očekuju izveštaj o tome koliko je zaraženo medicinskih radnika i njihovih porodica, koliko preminulih, i ko će odgovarati za to, koliko je policajaca zaraženo, u koliko državnih gerontoloških centara je ušao korona virus, koliko ima umrlih i ko će odgovarati za to, ali da nema ministara koje bi mogli da pitaju.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar