Foto: Stranka slobode i pravde

Na konferenciji za medije pred početak sednice Skupštine grada Beograda Mila Popović, šefica "Ujedinjenih", imala je nekoliko pitanja za naprednjačku gradsku vlast.

„Današnji budžet grada je 1,25 milijarde evra, dok je pre deset godina iznosio 680 miliona evra. Samim tim, nameće se pitanje šta je sa razlikom od 600 miliona evra, kada se nije izgradila nijedna nova škola u ovoj godini, nijedan vrtić, nijedan nov Dom zdravlja. Nije kupljen nijedan tramvaj, nijedan trolejbus u ovoj godini. Kupljeni su autobusi na gas koji ne mogu da se koriste, ne odustaje se od besmislenih projekata poput jarbola i gondole na Kalemegdanu. Ulice su prepune rupa i neravnina, uništena je kišna kanalizacija, pa imamo poplave posle svake malo veće kiše. Jasno je da na ovo vlast neće imati odgovore“, istakla je Mila Popović.

Dodala je da pored ovih stvari „imamo i neverovatna poskupljenja nekih projekata“.

„Kako je to moguće, osim ako nije u pitanju korupcija!? To su projekti rekonstrukcije Glavne ulice u Zemunu, OŠ „Mitraljeta“ i pijace u Lazarevcu. Sa razlikom od 600 miliona evra, može da se izgradi 120 škola ili 300 vrtića, ili pak da se kupi 2.500 novih autobusa. Svake godine zbog direktne odluke ove vlasti Beograđani su uskraćeni za značajne projekte po život građana“, rekla je Popović.

„Ujedinjeni će predložiti izgradnju gimnazije u Batajnici i na Levoj obali dunava, škole u Mirijevu, kao i besplatna dva kompleta udžbenika i obroke za sve đake, besplatan prevoz za ranjive kategorije i ugradnju električnih rampi za đake sa invaliditetom u svakoj školi. To su stvari koje su potrebne Beograđanima, a ja mogu da kažem da znam ko će biti protiv toga. Oni odbornici koji čine većinu. Ništa se nije promenilo. Šapić je samo novo lice stare vlasti. I tako će sve biti dok ne smenimo SNS vlast.“, zaključila je Popović.

BONUS VIDEO Izlaganje Dobrice Veselinovića na Skupštini Grada

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare