Foto: N1/Nemanja Jovanović/Nova.rs

Opština Novi Beograd nije uplaćivala poreze i doprinose za prva tri meseca ove godine, saznaje Nova.rs.

Naime, prema našim saznanjima, jedan od radnika opštine pozvao je PIO fond kako bi dobio informacije oko svog statusa. Ono što je čuo zaprepastilo ga je: dobio je informaciju da ni porezi, ni doprinosi nisu uplaćivani za januar, februar i mart 2022. godine.

Nije poznato da li je ovakva praksa postojala i prethodnih godina, ali od ove godina zaposleni u ovoj ustanovi nisu dobili nijedan dinar na ime poreza i doprinosa.

Nova.rs je kontaktirala opštinu Novi Beograd i Poresku upravu kako bismo dobili ove informacije. Opština nas nije udostojila odgovora, iako smo uredno poslali mejl, dok su nam iz Poreske uprave naglasili da se ovakvi podaci čuvaju kao tajna, te da po zakonu ne mogu da nam odgovore.

„Poreska uprava Republike Srbije utvrđuje, kontroliše i naplaćuje javne prihode i u vezi sa tim preduzima sve zakonom propisane mere iz svoje nadležnosti“, naveli su nam u odgovoru iz ove institucije.

Kako dalje saznaje Nova.rs, da postoje novčani problem u Šapićevoj opštini pokazuje i podatak da su prvi put posle ko zna koliko vremena kasnile plate za zaposlene u ovoj opštini. One se obično isplaćuju poslednjeg dana u mesecu, a u aprilu su radnici svoj ček dobili tek šestog aprila.

Konačno, Nova.rs je juče objavila da je opština Novi Beograd od Vlade Srbije tražila milion evra. Nije poznato koja je namena ovih sredstava, ali se spekuliše da je u pitanju organizacija završnog turnira vaterpolo Lige šampiona, na kome učestvuje Šapićev klub Novi Beograd.

Bonus video: Aleksandar Šapić postigao autogol na izborima

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar