Aleksandar Šapić Foto: Beoinfo

Izjava gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića da je povećan broj prodatih karata za gradski prevoz, klasična je SNS laž poput onih da će Tiršova 2 biti gotova 2022, autobuska stanica 2018, da će prva linija metroa biti završena 2022. godine, ocenila je predsednica beogradskog odbora Stranke slobode i pravde (SSP) Mila Popović.

„Odlazeći gradonačelnik je rekao da je u periodu jul-septembar 2022. godine prodato ukupno 2.257.266, a da je u istim mesecima ove godine prodato 3.515.927 karata. Međutim, ako se uzme činjenica, koja je lako dostupna u izveštajima Sekretarijata za javni prevoz, da je 2022. godine prosečno prodavano 60.000 karata dnevno, za tri meseca 2022. godine prodato je oko 5.400.000 karata. To je 2 miliona više karata prošle u odnosu na ovu godinu i tri miliona više od onoga što je Aleksandar Šapić objavio. I to je, zbog smanjene cene, ogromna razlika u novcu koji je prihodovao Grad“, navela je Popović u pisanoj izjavi.

Ona je upitala kako je Šapić došao do ovih brojeva.

Mila Popović Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

„Da li ih je jednostavno izmislio ili ne shvata da je poredio broj transakcija kupovine karata, a ne broj kupljenih karata? Na primer, neko je mogao da uplati 500 dinara u jednoj transakciji i tako plati više karata, da li je Šapić to predstavio kao jednu? Ne znamo. Znajući koliko Šapić ne zna, ali i koliko je spreman da kaže neistinu, moguće je i jedno i drugo“, dodala je.

Prema njenoj oceni, jedino logično pitanje je zašto se ne objave prihodi i uporede sa prošlom godinom.

Pročitajte još

„Na kraju dana to je rezultat koji je bitan, koliko para ostaje u budžetu. Zvanično smo tražili da nam se dostavi ovaj podatak, ali ga gradske vlasti kriju jer bi se jasno videlo da je gradska vlast smanjila cene, uložila oko 14 miliona evra u nov sistem, a da je ukupan prihod za koji su tvrdili da će porasti, drastično manji“, izjavila je Mila Popović i dodala da jedino gore od neispunjenog obećanja jeste javno obmanjivanje građana da je ispunjeno obećanje i to u ovom slučaju da će novi sistem biti uspešniji.

„I to je ovaj SNS odlazeći gradonačelnik uradio“, zaključila je.

BONUS VIDEO Kakav je gradski prevoz u Beogradu?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare