Foto: Sapic.rs

Lider Srpskog patriotskog saveza (SPAS) i predsednik Opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić izjavio je da očekuje da će se njegova stranka plasirati u prva tri mesta na predstojećim parlamentarnim izborima.

„Svakako ćemo se potruditi da što bolje prođemo, a očekujem plasman u prva tri mest , ako nam malo okolnosti i kampanja budu išli na ruku“, rekao je Šapić za „Blic“.

On kaže da očekuje da će SPAS učestvovati na izborima u svim većim gradovima Srbije, odnosno, kako je dodao, u 50 do 60 gradova u zemlji.

Šapić dodaje da ne veruje da će SPAS za kampanju snimati klasične spotove, već će se više oglašavati putem društvenih mreža.

„Letaka i bilborda će biti u zavisnosti od sredstava koja budemo mogli da obezbedimo“, kaže on.

Govoreći o očekivanjima po pitanju budućnosti Srbije, Šapić kaže da je najvažnije da se, pre svega, promeni odnos među Srbima, kako u zemlji, tako i u regionu.

„Moramo da pokažemo da smo kao narod sposobni da se ujedinimo oko srpskog nacionalnog interesa i da smo svi spremni, bez obzira na unutrašnje različitosti, da kao jedan stanemo u odbranu srpskog naroda gde god on da se nalazio. Kad kažem odbranu, ne mislim ni na kakve oružane sukobe, već na jednu podršku svakom Srbinu, gde god on bio na kugli zemaljskoj“, kaže Šapić.

Na pitanje da li i dalje ostaje pri tvrdnjama da aktuelna gradska vlast tretira lošije opštine u kojima nije na vlasti od onih gde jeste, predsednik Opštine Novi Beograd odgovorio je potvrdno.

„To su činjenice. Videćemo šta nose ovi izbori i da li će se po tom pitanju nešto promeniti…Videćemo da li će nakon ovih izbora to shvatiti i SNS. Najavljuju velike promene kod sebe u mnogim stvarima, pa možda i na tu temu nešto promene i shvate da su grešili“, dodao je.