Aleksandar Šapić Foto:Info tim SNS

Iako je Aleksandar Šapić malo prisutan u kampanji za beogradske izbore, građani Novog Beograda i Savskog nasipa nisu zaboravili da upravo on nije rešio problem vikendica na Savskom nasipu, između ostalog jer je njegov ujak imao vikendicu u ovom delu grada, o čemu je on davao oprečne izjave. Laž je sustizala laž, a građani su se na društvenim mrežama ponovo setili onog šta je prvi čovek Novog Beograda pričao pre samo nekoliko godina.

„Tačno je da moj ujak ima vikendicu na Savskom nasipu, čovek je predao pre 10 godina za legalizaciju i čeka. Ja njega ne mogu da iselim s Novog Beograda kad je čovek rođen tamo“, rekao je pre nekoliko godina Aleksandar Šapić u intervjuu Ratku Femiću.

Nakon toga, gostujući u „Utisku nedelje“ tokom 2020. godine, Šapić je naglasio da je taj snimak čista laž i da je njegov ujak imao ploču, a ne vikendicu.

„Moj ujak tamo nema vikendicu, nego ploču koja je zarasla u žbunju. Mene niko nikad i nije pitao za Savski nasip šta ja mislim. Priča kako moj ujak ima neke vile je apsolutna laž. Tamo se divlji objekti grade od devedesetih godina, a najmanje je bilo izgrađeno od kad sam ja predsednik opštine.

Iz snimka koji je ponovo postao aktuelan, vidimo da je isti Šapić nekoliko puta menjao „ploču“, a da su problemi oko legalizacije ostali nerešeni, iako je on mogao da se uključi u ceo postupak.

Nejasne su i nadležnosti na nivou Grada i opštinske uprave, ali je Šapić kroz svoj položaj mogao da pomogne u rešavanju problema koji godinama muči građane ovog dela grada.

Vesić potvrdio da je Šapićev ujak imao vikendicu

„Predsednika opštine Novi Beograd Šapića ni do sada ništa nije sprečavalo da ruši vikendice na Savskom nasipu, ali očigledno da to do sada nije uradio, a jedan od razloga je verovatno i to što jedna od tih vikendica pripada njegovom ujaku, Radetu Dedoviću“ rekao je Vesić, koji je pokazao dokument kojim to potvrđuje.

Sve ovo Vesić je potvrdio još 2017. godine, a podvukao je da je Šapića više puta zamolio da radi svoj posao.

Goran Vesić, Borča izgradnja kanalizacione mreže Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Prema njegovim rečima, sve vikendice na Savskom nasipu nastale su dok je Šapić bio visoki funkcioner gradskih vlasti, a posle toga predsednik opštine.

Na Novom Beogradu preko 1.000 nelegalnih objekata, na Savskom nasipu 120 vikendica

Popis bespravnih objekata novobeogradske opštine koji je, kako to nalaže Zakon o ozakonjenju, koji je urađen pre nekoliko godina pokazao je da na Novom Beogradu se uz 900 kuća, na spisku bespravnih objekata se nalazi i 204 na javnim površinama, kao i oko 120 nelegalnih vikendica na Savskom nasipu.

Od preko 1.000 novobeogradskih predmeta, Sekretarijat za poslove legalizacije objekata Beograda je negativno rešio jedan.

Foto: Nova.rs

Jednu od ovih vikendica poseduje i bivši predsednik Srbije Tomislav Nikolić, koja je i dalje ostala netaknuta, iako su postojala obećanja da će se srušiti.

Vikendica na mestu na kojem ne bi smela da bude izgrađena je 2010. godine, i još uvek je tamo.

„Učinili smo sve da probamo da objekat legalizujemo. Ako nije moguće legalizovati, dobićemo rešenje i u skladu sa zakonom moraćemo i mi, porodično, da postupimo. Ako ne mi, onda će država“, rekao je još 2014. sin bivšeg predsednika Srbije Radomir Nikolić.

Bonus video: Vladeta Janković u DLZ uporedio Šapića sa banderom 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare