Aleksandar Sapić na konferenciji za novinare nakon održane sednice Predsedništva SNS Foto:F.S./ATAImages

"Kad god Aleksandar Šapić napravi haos u upravi grada, on se u dobrom radikalskom maniru okrene identitetskim pitanjima. Tako danas pokušava da temu smene glavne građevinske inspektorke Nataše Ivanović Jokanović zatrpa izjavom kako će iseliti Kuću cveća I Muzej Jugoslavije, ili kao što se pre dva dana obračunavao sa “proustašama” među pripadnicima Proglasa", navodi se u saopštenju Pokreta slobodnih građana (PSG).

“Svako ko krene u okršaj sa divljom gradnjom u ovom gradu, postaje smetnja a Šapić više i ne preza od toga da kazni svakoga ko mu se meša u prljave poslove“, kaže Stefan Simić predsednik Beogradskog odbora PSG.

Simić napominje da se ovakvim podmetanjem tema trudi se da se sakrije sve ono što je upropastio u dve godine mandata, kao na primer i to da je od stare Železničke stanice već predviđeno da se gradi Muzej istorije Srbije, ali da taj projekat nije odmakao dalje od fasade, a danas se Šapić probudio sa novom lokacijom za isti muzej.

„Razumemo da Šapić kao bivši demokrata mora da se dokaže da je veći radikal od radikala, ali čak i njihov rodonačelnik, a sada koalicioni partner, Šešelj, je davno odustao od ovakvih projekata. Smatramo da su Kuća cveća i Muzej istorije Jugoslavije značajni za istoriju i kulturu našeg glavnog grada i nećemo dozvoliti da ih bilo ko iseli“, zaključuje se.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare