Radomir Lazovic Dobrica Veselinovic koalicija Moramo
Radomir Lazović i Dobrica Veselinović Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Pokret Ne davimo Beograd smatra da su izjave Aleksandra Šapića o njegovoj nameri da reši problema splavova, vrhunska obmana građana. Izjave o tome da “živi za dan kada će razbucati splavove na Savskom nasipu” bi trebalo da sakriju činjenicu da je upravo on, godinama, kao predsednik opštine Novi Beograd, okretao glavu i ćutao na privatizaciju naših obala i u smislu splavova i celog vikend naselja na Savskom nasipu, kažu u ovom pokretu.

„Upravo Šapić je bio na poziciji predsednika opštine Novi Beograd sa koje je mogao i morao da vodi računa o bezbednosti građana svoje opštine, da poštuje upozorenja stručnjaka na uvećanu opasnost od poplava zbog nelegalnog bušenja nasipa radi priključivanja na vodovod, da podnosi krivične prijave protiv vlasnika nelegalno postavljenih splavova i da javno poziva sve ostale nadležne institucije da reaguju. Neobično je da se neko ko “jedva čeka da razbuca splavove” nijednom za svog višegodišnjeg mandata nije raspitao za ime odgovornog lica u EPS-u koje je omogućilo da desetine nelegalno postavljenih objekata na teritoriji njegove opštine dobije priključak na električnu mrežu“, piše u saopštenju pokreta Ne davimo Beograd.

Kako dodaju, Šapić je ostao nem i na rešenje njegove opštinske inspekcije iz 2018. godine o rušenju i uklanjanju nelegano izgrađenog puta kojim se kod autobuske okretnice u bloku 45 pristupa na Savski nasip.

„Predsednik opštine Novi Beograd je time direktno omogućio zakonom zabranjen saobraćaj motornih vozila po nasipu. Na taj način, potez Savskog nasipa od okretnice do Ostružničkog mosta i Jakova postao je praktično magistrala kojom svakodnevo jezde hiljade automobila i tako urušavaju nasip. Takođe, mnoge od vikendica na ovom potezu podignute su upravo u vreme Šapićevog mandata jer su njihovi vlasnici znali da su zaštićeni od zakona. U nadležnosti koje nije izvršio spada i zakonom propisana obaveza rušenja pristupnih puteva do vikendica kojima su njihovi vlasnici ispresecali vodotok i time takođe povećali opasnost od poplave Novog Beograda“, kažu u Ne davimo Beograd i dodaju:

„Koalicija Moramo, koja je svojom dosadašnjom aktivnošću pokazala da se delima a ne samo rečima zalaže za poštovanje javnog interesa, uradiće sve ono što su i Šapić i druge nadležne službe propustile da urade. Pokrenućemo zakonske postupke protiv svih vlasnika nelegalnih splavova i vikendica, uklonićemo sve nelegalne objekte, saniraćemo oštećenja na nasipu i utvrditi ga, zaustavićemo saobraćaj motornih vozila preko nasipa i vratiti ovaj prelepi deo Beograda na korišćenje i uživanje svim građanima“.

BONUS VIDEO: Komšije o vili Aleksandra Šapića: Narušava nam kvalitet života

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare