Aleksandar Sapic
Foto: Ivan Dinić/Nova S

Aleksandar Šapić izabran je danas treći put za predsednika beogradske opštine Novi Beograd, a tim povodom rekao je za Tanjug da veruje da će već u danima koji dolaze opštinsko rukovodstvo, koje u ovom mandatu neće imati ograničenja, doneti dobrobit građanima te najveće opštine u Srbiji.

To, inače, ne mora da znači da SPAS, čiji je Šapić lider, ne ulazi u Vladu Srbije.

„Znaće se za nekoliko dana“, rekao je Šapić za Tanjug na pitanje da li SPAS ulazi u Vladu bez obzira na to što mu je treći put poveren mandat na čelnoj funkciji u opštini Novi Beograd.

Šapić je rekao da nova vlast na najvećoj beogradskoj opštini ima sve uslove da bude uspešnija od prethodne, između ostalog i zahvaljući aposlutnoj podršci i većini, koja će imati vertikalu s Gradom.

„Verujem da će novoformirana skupštinska većina učiniti sve da Novobeograđani osete benefite jedne ovakve vlasti, i verujem da će ona biti uspešnija od prethodne, a u korist naših Novobeograđana, čiji smo svi mi predstavnici“, naveo je Šapić za koga je glasalo 45 poslanika od 46 prisutnih.

Šapić je zahvalio na ukazanom poverenju i čestitao članovima Veća, predsedniku Skupštine opštine i svim izabranim na današnjoj sednici Skupštine opštine Novi Beograd.

Na današnjem zasedanju novobeogradskog parlamenta, tajnim glasanjem, izabrani su i sekretar Skupštine, njegov zamenik, kao i članovi opštinskog Veća.

Šapić je izabran za predsednika opštine Novi Beograd ispred liste Aleksandar Šapić – Naš predsednik opštine Novi Beograd.

Novi Beograd ima više od 200.000 stanovnika.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare