Aleksandar Šapić, Skupština grada Beograda Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Novoizabrani gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić poručio je danas, nakon izbora na tu funkciju, da će se jednako boriti za interese svih Beograđana i da će njegova obaveza biti da bude pravedan gradonačelnik svima bez obzira na političku, nacionalu ili neku drugu pripadnost.

„Želeo bih danas na simboličan način da postavim poseban dnevni red sa samo jednom tačkom, a ta tačka se zove Beograd, to je nešto sa čim ćemo u sledećem periodu da živimo, slažemo i neslažemo, verovatno neretko i da se svađamo, da je grad važniji od svih nas“, rekao je on.

Zahvalio se svim sugrađanima koji su glasali za njega i obećao da će učinite sve da njihovo poverenje ne prokocka i da ih neće razočarati.

Govoreći o svojoj biografiji, Šapić je podsetio da se stalno u sportu takmičio, ali da se kroz celu sportsku karijeru težio da budem prvi, pravi i najbolji i da to isto želi i ovom gradu.

„Želim Beograd – grad pobednik, grad koji se bori, kad padne da se opet podigne i da od konačne pobede nikada ne odustane, želim pravog šampiona, ako to i vi želite imamo još jednu zajedničku tačku“, rekao je Šapić.

On je naveo da nije krio da je težio ovom mestu, za njega se spremao, obučavao, dokazivao, žrtvovao i borio. Prema njegovom rečima, ovo jeste bio veliki cilj, ali istovremeno i ogroman izazov.

„Pokušaću sve da ovaj grad na kraju pobedi, da bude bolji, lepši i jači“, poručio je novoizabrani gradonačelnik.

Dodao je i da nema problema sa dužinom mandata, jer se u ovom poslu vreme ne računa minutima, satima, danima i mescima nego onome što čovek uradi i ostavi iza sebe.

Pitanje snabdevanja energentima, grejanja i javnog prevoza i komunalnih usluga biće najvažnija pitanja na koja ćemo morati da imamo pravi odgovor.

„Sve gradske službe moraće da rade  više i bolje nego ikada, svaki činovnik i svaki čan uprave mora d azbna da od njega  i njegove efiaksnosti i truda zavisi od toga kakvu ćemo zimu imati i koliko će Beograđani biti sigurni i zaštićeni u vremenima koja su pred nama“, istakao je on.

Šapić je rekao i da nema odustajanja od metroa, obilaznice, novog Savskog mosta, most kod Ade Huje, nove autobuske stanice, nove zgrade Filharmonije,  Prokop, fabrike za prečišćavanje vode, od započetih projekati i od onih koji tek treba da počnu da se rade.

„Odustajanja nema ni od brige za stare, mlade, decu i socijalno ugržzenje, zdravlje, kućne ljubimce, za njih smo spremili programe od kojih nećemo odustati“, istakao je on.

Beograd jeste i mora da bude otvoren,  kaže Šapić, dodajući da namerava da podstiče različitosti i da od njega čini mesto u kojem će se svako osećati kao kod kuće.

Dodaje da je član SNS i da namerava da sprovodi politiku te stranke, ali da mu je važno da čuje sve i razgovara sa svima.

„Ničiji predlog nećemo odbaciti. Moja vrata biće otvorena za svakog od vas i kritiku pripadnika različitih političkih opcija. Ne postoji stvar koju ću odbaciti ukoliko je u interesu Beograda i neću imati problem da saopštimd a špotiče od političkih neistomišljenika.

BONUS VIDEO: TEMA ŠAPIĆ: SNS odlučio – Aleksandar Šapić gradonačelnik Beograda. Oročen ili ne?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare