Aleksandar Šapić Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

Predsednik Privremenog organa Beograda Aleksandar Šapić izjavio je danas da Srpska napredna stranka (SNS) neće praviti većinu u novom sazivu skupštine grada sa bilo kojim odbornikom liste "Mi - Glas iz naroda" ako se kako je rekao, jedini legitimni predstavnik te liste Branimir Nestorović ne bude složio sa SNS o preuzimanju odgovornosti za upravljanje Beogradom.

Šapić je povodom odlaganja konstitutivne sednice Skupštine Beograda koja je juče trebalo da bude održana, rekao da je Nestoroviću time ostavljen rok od 10 dana da odgovori na raniji javni poziv o učešću u formiranju gradske vlasti.

„Ne postoje suštinske prepreke za saradnju s njima koje se tiču odbrane nacionalnih interesa. Daleko smo mi od mnogih njihovih stavova ali smatramo da nisu antisrpski“, rekao je Šapić i dodao da predstavnici tog pokreta uoči lokalnih izbora 17. decembra „ni po čemu nisu nagoveštavali“ da neće u koaliciju sa SNS u Beogradu.

On je odbacio ocenu da su odbornici SNS i SPS degradirali Skupštinu Beograda time što nisu hteli da uđu u skupštinsku salu na početku konstitutivne sednice.

„Juče ništa nismo radili tajno, to je bila jedna vrsta političke odluke. Odlučili smo da iskoristimo zakonsku mogućnost da vidimo da li možemo doći do te legitimne i legalne većine. Drugačije nije moglo da se dobije tih dodatnih 10 dana za eventualni dogovor“, rekao je Šapić.

Dodao je da će se na nove lokalne izbore u glavnom gradu ići ako lista oko SNS ne formira „legitimnu i legalnu“ većinu a ne zato što takav zahtev kako je rekao, iznosi opozicija ili neko drugi.

„Završili smo izbore sa najmanje zvaničnih prigovora, daleko manje nepravilnosti je bilo nego na ranijim izborima a tek posle 15-20 dana počinje da se stvara atmosfera da su izbori pokradeni“, rekao je Šapić.

***

BONUS VIDEO – Kako je kvorum poslužio vlasti kao izgovor za odlaganje konstitutivne sednice Skupštine grada Beograda?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar