Foto: N1,Nova.rs

Bivši predsednik Srbije Boris Tadić prokomentarisao je nemački predlog za Kosovo, navodeći da u vreme njegovog mandata ono što je predložila bivša nemačka kancelarka Angela Merkel nije ni blizu onoga što imamo danas. U polemiku se uključio i analitičar blizak vlasti Nebojša Krstić nazivajući Tadića "tviterašom koji piše pseudopatriotske budalaštine".

„Nemački predlog koji je u vreme mog mandata donela Merkel, sudeći po onome što znamo o ovom sporazumu ni blizu nije predstavljao opasnost za očuvanje teritorijalnog integriteta Srbije, koliko to predstavlja ovaj sporazum…“, napisao je Tadić, dodajući da je sve bilo potpuno transparentno i jansno.

Na ovo je odgovorio Nebojša Krstić, analitičar blizak vlasti, rekavši koliko je izjava Tadića „otužna“.

„Samo nemoj u ovako teškom trenutku za Srbiju i vlast da te tuga slomi, jer trebaćeš im sada više nego ikada. A inače, otužno je kada čovek nakon svih godina postane lukrativnim poslovima plaćeni režimski apologeta…tako da kad si to preboleo, lako ćeš i ovo. Drži se“, uzvratio je Tadić.

Krstić je nakon toga Tadića nazvao i „karikaturom Vuka Jeremića koji je karikatura Šešelja iz mlađih dana“, ali ga je i optužio da je iznedrio lopove-milijardere.

Zaključio je rečenicom da je Tadić „tviteraš koji piše pseudopatriotske budalaštine“.

PROČITAJTE JOŠ

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras nakon sastanka sa Miroslavom Lajčakom i predstavnicima SAD, Nemačke, Francuske i Italije, a na kojem se govorilo o nemačko-francuskom planu za Kosovo, da smo spremni da prihvatimo koncept i da radimo na implementaciji predloženog sporazuma, ali je dodao da je pokazao rezervisanost po jednom važnom pitanju.

BONUS VIDEO: Utisak Nedelje: Boris Tadić, Rada Trajković i Miloš Hrnjaz

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare