Nebojša Zelenović Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

Koalicija „Šabac protiv nasilja“ donela je odluku da ne učestvuje u konstitutivnoj sednici Skupštine grada Šapca.

„Doneli smo odluku da ne učestvujemo u radu šabačkog parlamenta, odnosno, da ne učestvujemo u konstitutivnoj sednici koja se održava danas u našem gradu, zbog nezapamćene izborne krađe kojoj smo svi svedočili“, izjavio je Nebojša Zelenović ispred koalicije „Šabac protiv nasilja“

PROČITAJTE JOŠ...

Zelenović je istakao da „zbog svega onoga što se dešavalo u danima koji su prethodili samom izbornom danu, zbog upisa ljudi u birački spisak koji ne žive ili stanuju u našem gradu, mi ne želimo da u toj izbornoj krađi učestvujemo i da njoj dajemo legitimitet, jer verujemo da naš odlazak u parlament jeste davanje legitimiteta“.

On je dodao da je veoma zanimljiva činjenica da se sa konstituisanjem parlamenta krenulo „odozdo“, odnosno od lokala, prenosi N1.

„Naprednjaci su zbog ove krađe, u kojoj su uhvaćeni, požurili što je moguće pre da konstituišu lokalni parlament u svim gradovima u kojima su bili lokalni izbori, čekajući na taj način da se ‘izduva’ pritisak koji u ovom trenutku postoji, zbog toga što su sve oči javnosti uprte u ovu nezapamćenu izbornu krađu“, kazao je Zelenović, a navodi se u saopštenju.

Miloš Milošević je istakao da oni na ovakav način iskazuju nepristanak na izbornu krađu.

„Odbornički mandati SNS-a nisu dobijeni od građana, oni su ukradeni u kojoj meri u kom obimu, mi to bez saradnje sa policijom ne možemo da utvrdimo, a policija je i uvučena u sam ovaj kriminal vezan za izbornu krađu“, kazao je.

Predstavnici ove koalicije ističu da sve dok traje postupak pred Ustavnim sudom, dok se vode polemike u Evropskom parlamentu, oni veruju da je bespredmetno da bilo ko iz šabačke i srpske opozicije daje legitimitet jednoj ovakvoj izbornoj krađi.

„Ono što ovu borbu razlikuje od nekih drugih koje su se vodile prethodnih godina jeste to da su oči međunarodne javnosti uprte u situaciju u Srbiji. Ja verujem da je to dobar trenutak da se otvore sva sporna pitanja i da se o tome razgovara sa zvaničnicima EU, koji su u ovoj izbornoj krađi i prisustvovali“, naveo je Zelenović.

On je pozivao sve građane da im se pridruže u ovoj borbi, jer ako ovo prođe oni veruju da nam više „nijedni izbori neće ništa značiti i ne samo izbori, nego i generalno politički rad i uopšte bavljenje politikom“.

„Čemu služi izborna trka, ako se unapred zna ko je u njoj pobedio“, zaključio je Zelenović.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare