Više od 30 pripadnika Rosu upalo je rano jutros u Štrpce pod punom opremom s ciljem novog zastrašivanja i maltretiranja Srba u ovoj opštini, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju. S druge strane, Osnovno tužilaštvo u Uroševcu tvrdi da je akcija nije direktno vezana za bespravnu gradnju u Brezovici, ali se odnosi na neke od uhapšenih. Podsetimo, zbog ovog predemeta je raspisana potrenica za Milanom Radoičićem, kontroverznim biznismenom i potpredsednikom Srpske liste, koji je dva dana ranije objavio da se vratio na Kosovo.

Pročitajte još...

Portal Kossev preneo je jutros izjavu koju je za albanski mediji Kallxo dao tužilac Rasim Maljoku, a u kojoj navodi da se danas vrši racija na tri lokacije zbog slučaja “Brezovica”.

„Ova akcija nije direktno vezana za bespravnu gradnju u Brezovici, ali se odnosi na neke od uhapšenih u Brezovici, pošto je jedan od njih, odnosno bivši gradonačelnik Bratislav Nikolić, ujedno i koordinator nelegalnih struktura. Ove strukture upravljale su sigurnosnim kamerama koje su pratile kretanje građana i javnih institucija Republike Kosovo, a te su informacije prosleđivane bezbednosnim strukturama u Srbiji“.

Među onima koji se nalaze na potrenici, zbog umešanosti u slučaj Brezovica, je i Milan Radoičić, političar i biznismen koji je 5. jula objavio video poruku tvrdeći da se vratio na Kosovo.

Milan Radoičić Foto: N1

„Pravi teror nad našim srpskim narodom tek počinje. Mom narodu na severu, a i svim Srbima, samo da kažem, i onima drugima, tu sam, vratio sam se, a vi znate šta to znači jer odavde nazad nema. Živela Srbija“, poručio je Radoičić.

Radoičić je u februaru izbegao hapšenje zbog slučaja „Brezovica“, koji se na Kosovu vodi zbog korupcije i nelegalne gradnje. Prilikom pokušaja ulaska na prelazu Brnjak, alarm je pokazao da osoba treba da bude uhapšena, a Radoičić je pobegao s prelaza, objavili su kosovski mediji, a potvrdila i kosovska policija.

On je nakon toga naveo u saopštenju da nema nikakve veze sa optužbama koje mu se stavljaju na teret u slučaju Brezovica, a prema rečima tužioca, on se sumnjiči za zastrašivanje svedoka u toku krivičnog postupka.

Kosovska policija je pokušala da uhapsi Radoičića i u novembru 2018. godine zbog dovođenja u vezu sa ubistvom Olivera Ivanovića, ali ga tada nije pronašla u stanu. Od tada je za njim trajala potraga kosovskih vlasti, a poternica je ukinuta u martu 2021. godine.

Tužilac Rasim Maljoku naveo je nedavno u izjavi za RSE da bi policija trebalo da uhapsi Milana Radoičića ukoliko kroči na teritoriju Kosova.

BONUS VIDEO: Mladen Mrdalj o gerilskom povratku Milana Radoičića i sve nervoznijem Briselu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare