Beograd, 5. marta 2020 - Republicka izborna komisija

Republička izborna komisija na večerašnjoj sednici proglasila je izbornu listu "Aleksandar Vučić - Za našu decu", za izbore za narodne poslanike Skupštine Srbije koji se održavaju 26. aprila.

Na osnovu izveštaja člana RIK-a Marka Danilovića o prijemu izborne liste utvrđeno je da je 45.320 valjanih potpisa birača podržalo listu te da su se stekli svi uslovi da RIK proglasi izbornu listu „Aleksandar Vučić – Za našu decu“.

Član i zamenik člana RIK-a u proširenom sastavu ispred liste „Aleksandar Vučić – Za našu decu“ biće Marina Đukanović i Nemanja Berić.

Donete su odluke o koordiniranom sprovođenju svih izbora raspisanih za 26. april, kao i finansijske odluke za sprovođenje izbora.

Izbornu listu „Aleksandar Vučić – Za našu decu“ čini koalicija političkih partija u kojoj su Srpska napredna stranka, Socijaldemokratska partija Srbije, Pokret socijalista, Partija ujedinjenih penzionera Srbije, Pokret snaga Srbije – BK, Srpska narodna partija i Srpski pokret obnove.

Srpska napredna stranka prva je predala RIK-u listu kandidata za poslanike za redovne parlamentarne izbore.

Nosilac liste je lider naprednjaka Aleksandar Vučić, a prvi na listi je ministar poljoprivrede Branislav Nedimović.

Na listi je 72 odsto novih kandidata u odnosu na prethodne izbore, dosta mladi ljudi, a 45 odsto je žena.

Naprednjaci u kampanju kreću skupom u Vranju 14. marta, dok će skup u Beogradu biti 18. arpila, a završna konvencija 23. aprila u Nišu.