TANJUG/ ZORAN ZESTIC/bs

Republička izborna komisija (RIK) proglasila je večeras izbornu listu "Grupa građana 'Jedan od pet miliona'", nakon što je ta lista dostavila 732 potpisa podrške građana koji su joj nedostajli.

Nakon što je RIK 3. juna utvrdio nedostatak, komisiji je u roku od 48 sati dostavljeno 2.177 pravno valjanih potpisa građana za proglašenje liste „Jedan od pet miliona“ za izbore 21. juna.

TANJUG/ ZORAN ZESTIC/bs

Članovi RIK-a odredili su večeras rok od 48 sati listi „Čedomir Jovanović – Koalicija za mir“ da prikupi još 612 pravno valjanih potpisa podrške građana da bi bila proglašena i učestvovala na izborima.

Isti rok je određen i izbornoj listi „Pokret Levijatan – Živim za Srbiju“, koja je predala 6.915 pravno valjanih potpisa podrške od 10.000 koliko je potrebno za proglašenje liste.

RIK je odbacila kao neosnovan prigovor predsednika Jedinstvene ruske stranke Zorana Marića koji je naveo da je sinoć oko ponoći onemogućen da preda izbornu listu.

Marić je kazao da ga je portir u zgradi Skupštine Srbije u kojoj se nalazi RIK zaustavio i rekao mu da je vreme za predaju izbornih lista isteklo, a zamenik člana RIK-a Veljko Perović, koji je bio zadužen da bude ispred zgrade, u izveštaju predatom u 00.15 naveo je nije bilo prisutnih podnosilaca.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare