Foto: TANJUG/ ZORAN ZESTIC

Republička izborna komisija proglasila je dve liste za izbore za savete nacionalnih manjina koji će se održati 13. novembra.

Republička izborna komisija (RIK) proglasila je na 90. sednici izbornu listu „Složno za Bunjevce – dr Suzana Kujundžić Ostojić“ za neposredne izbore za članove Nacionalnog saveta bunjevačke nacionalne manjine.

Takođe, RIK je proglasila izbornu lista „Sandžačka demokratska partija – Husein Memić“ za neposredne izbore za članove Nacionalnog saveta te manjine.

Članovi RIK-a doneli su i odluke o izmenama i dopunama Uputstva za sprovođenje elektronske skupštine za izbor članova Nacionalnog saveta nacionalnoih manjina.

Izborna grupa birača „Složno za Bunjevce – dr Suzana Kujundžić Ostojić“ podnela je RIK-u izbornu listu sa 18 kandidata za članove nacionlanog saveta bunjevačke nacionalne manjine i 103 pravno valjanih izjava birača koji podržavaju ovu izbornu listu.

RIK, kako se navodi, je utvrdio da ta izborna lista ispunjava zakonske uslove u pogledu broja kandidata i zastupljenosti manje zastupljenog pola na izbornoj listi, kao i da je uz izbornu listu priložena sva zakonom propisana dokumentacija koja je pravno valjana.

Izborna Grupa „Sandžačka demokatska partija – Husein Memić“ predala je RIK-u izbornu listu sa 35 kandidata za članove nacionalnog saveta bošnjačke nacionalne manjine i 1.258 pravno valjanih izjava birača koji podržavaju tu listu.

***

BONUS VIDEO: Novine NOVA BR 15.09.2022.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar