Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Republička izborna komisija donela je danas rešenje o četvrtom ponavljanju glasanja za parlamentarne izbore na biračkom mestu broj šest u Velikom Trnovcu u Opštini Bujanovac i to u četvrtak, 23. juna.

Ponovno glasanje sprovešće se od 7 do 20 časova.

Izborna komisija opštine Bujanovac će za sprovođenje ponovnog glasanja imenovati predsednika i članove novog biračkog odbora i njihove zamenike u stalnom i proširenom sastavu, navodi se u Rešenju RIK-a.

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave pripremiće za sprovođenje ponovnog glasanja overeni izvod iz biračkog spiska i dostviće ga RIK-u.

Štampanje glasačkih listića zakazano je za utorak, 21. jun.

Foto:Nova.rs

Pravo glasa na ponovljenim izborima ima 1.908 građana.

Podsećamo, parlamentarni izbori u u Velikom Trnovcu održani su 3. aprila, ali su poništeni zbog neopravilnsoti, pa su ponovljeni prvo 28. aprila, a zatim i 27. maja.

Najpre je Upravni sud doneo presudu kojom je poništeno glasanja od 3. aprila jer je utvrđeno da je na početku glasanja kontrolni list kao prvi birač potpisao član biračkog odbora što nije u skladu sa Zakonom o lokalnim izborima. Nakon ponovljenog glasanja 28. aprila, Republička izborna komsija je usvojili prigovor Socijalističke partije Srbije na rešenje lokalne izborne komisije koji se odnosio na nepoštovanja procedura jer je dozvoljeno da glasa birač bez važećih ličnih dokumenata.

Ponovljeni izbori održani su po treći put 27. maja, međutim Koalicija Albanaca Doline osvojila je tada 598 glasova, odnosno za prelazak cenzusa nedostajalo im je samo 12 glasova. Albanska koalicija se žalila Upravnom sudu tražeći ponavljanje izbora što je sud i usvojio, pa će meštani Velikog Trnovca  u četvrtak, 23. juna ponovo izaći na birališta.

BONUS VIDEO: Protesti i parole protiv Vučića ispred Skupštine Srbije

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar