FOTO TANJUG / ANDRIJA VUKELIC/ nr

Republička izborna komisija odbacila je u petak još primedbi na rešenje o nastavku izbornih radnji.

Predsednik RIK Vladimir Dimitrijević rekao je na sednici da su tri prigovora imala skoro identičan tekst u kojem se navodi da je rešenje o nastavku izbornih radnji doneto preuranjeno, jer još traje vanredna situacija zbog koronavirusa i učesnici izbora izlažu se opasnosti po život i zdravlje ljudi.

U prigovorima se dodaje i da sada nemaju svi iste uslove za kandidovanje kao pre pandemije i predlaže da se rešenje poništi.

Republička izborna komisija odbacila je prigovor predsednika Narodnog slobodarskog pokreta Miroslava Parovića na rešenje o nastavku izbornih radnji, podnetog zbog pogoršanja epidemiološke situacije u Leskovcu. Parović je prigovor uložio u zakonskom roku u ime izborne liste Narodni blok-Velimir Ilić-General Momir Stojanović, rečeno je na sednici RIK-a.

Predsednik RIK-a Vladimir Dimitrijević rekao je da je prigovor koji je uložio Parović blagovremen, ali „nije dozvoljen“.

„Zakon predviđa da kandidat i podnosioci izborne liste imaju pravo da podnesu prigovor komisiji, ali samo zbog povrede izbornog prava u toku izbora ili zbog nepravilnosti u postupku predlaganja, što ovde nije slučaj“, rekao je Dimitrijević.

RIK je prigovore birača Filipa Topića i Dragoljuba Ljubića odbio kao neblagovremene jer su poslati više od 24 sata posle završetka sednice na kojoj je doneto rešenje o nastavku izbornih radnji.

Istovetni prigovor Pokreta „Dostojni Srbije“ odbijen je i kao neblagovremen i podnet od „neovlašćenog lica“, jer pokret nije potpisan ni kao birač ni kao kandidat, rečeno je na sednici.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar