Foto: TANJUG / RADE PRELIĆ

Republička izborna komisija (RIK) utvrdila je danas da izbornoj listi "Nek maske padnu" koalicije Zelene stranke i Nove stranke nedostaje 119 pravno valjanih potpisa podrške građana i ostavila rok od 48 sati da se otkloni taj nedostatak kako bi lista mogla biti proglašena.

Predsednik RIK-a Vladimir Đorđević rekao je na sednici da su predstavnici koalicije „Nek maske padnu“ predali 10.860 potpisa podrške, ali da nisu svi potpisi validni i da im do 10.000 pravno valjanih potpisa nedostaje još 119 kako bi ta lista mogla da učestvuje na izborima 21. juna.

RIK je utvrdio da izbornoj listi „Socijalizam jedini izbor“, pored procedura koje nisu sproveli za predaju liste, nedostaje i 9.640 potpisa podrške.

Komisija je navela da predstavnici te liste imaju takođe 48 sati da otklone sve nedostatke za proglašenje liste koju su podržali Nova komunistička partija Jugoslavije i Savez komunističke omladine Jugoslavije.

Manjinska izborna lista „Ruska stranka – Slobodan Nikolić“ dostavila je 10.444 potpisa, ali u roku od 48 sati treba da dostavi još 435 pravno valjanih izjava građana, da bi bila proglašena kao učesnik predstojećih izbora, rečeno je na sednici RIK-a.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar