Foto:Nova.rs; Vesna Lalić/Nova.rs; TANJUG/ RADE PRELIC

Kopredsednik stranke Zajedno i predsednik skupštinskog Odbora za zaštitu životne sredine Aleksandar Jovanović Ćuta za Nova.rs kaže da predsednik Srbije Aleksandar Vučić još nije ispunio obećanje da će s njim obići nekoliko lokacija u Srbiji kojima preti ekološka katastrofa. S obzirom na to da poziv iz predsednikovog kabineta ne stiže, Jovanović zakazuje Vučiću tri termina: 20. oktobra u Jošanici, 25. u Lukovcu i 1. novembra u kamenolomu na planini Baba. "Nestrpljivo ga čekam" poručuje Jovanović.

Naime, na nedavnoj sednici Skupštine Srbije, na kojoj je predsednik Aleksanadr Vučić predstavio poslanicima izveštaj o Kosovu i Metohiji, Jovanović ga je pitao zašto stranim kompanijama država daje zemlju u trajnu svojinu.

On je kao predsednik Odbora za zaštitu životne sredine tada pozvao Vučića da obiđu nekoliko lokacija u Srbiji i zajedno utvrde kakvo je stanje na terenu.

Vučić je ovaj predlog prihvatio.

Aleksandar Vučić Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

„Evo, ja prihvatam da idem sa vama. Nije mi problem. Čim budem imao vremena, prihvatam da odem sa vama. Ja sam predsednik i moje je da radim dobre stvari za zemlju i nemam problem da odem“, rekao je Vučić.

Međutim, od tad je prošlo 20 dana, ali predsednikovog poziva nema.

Aleksandar Jovanović Ćuta Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Jovanović u izjavi za Nova.rs kaže:

„Nestrpljivo ga čekam, ali njega nema. Znam da je zauzet, ali rekao je da hoće da izađe u susret. Zato mu evo sad zakazujem da se 20. oktobra nađemo u Jošanici, na Jošaničkoj reci na kojoj je niklo 15 mini hidroelektrana u nizu, a reka je nestala. Nek povede i Zoranu Mihajlović da nam kaže gde je nestala Jošanička reka“, kaže Jovanović i dodaje:

Pročitajte još...

„Zatim ga 25. oktobra čekam u selu Lukovac kod Valjeva, kod domaćina Cvetka Jovanovića, da pogleda Cvetka u oči i da mu objasni kako mu je Eurolitijum zatrovao bunar, pa sad sa svojih 70 godina mora svakog dana da pešaći nekoliko kilometara do pijaće vode, koju toči u balone i flaše. Nek ga pogleda u oči i nek mu kaže po kojem je to zakonu urađeno“.

Za 1. novembar Jovanović Vučiću zakazuje sastanak na planini Baba iznad sela Lešje.

„Tamo gde su dinamitom upali ljudima u posed, pa im je popucala kuća. I nek ponese dozvolu za taj kamenolom, ako je ima“, zaključuje Jovanović.

***

BONUS VIDEO: Ćuta i Vučić idu zajedno da obilaze rudnike po Srbiji

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar