Reagovanje Bogoljuba Karića na tekst o smrti Cvijana

Politika 26. mar. 202112:27 > 12:30
Podeli:
Bogoljub Karić Foto: Mladen Šurjanac/RAS

Bogoljub Karić je preko svog pravnog zastupnika reagovao na saopštenje Stranke slobode i pravde koje je objavljeno na portalu Nova.rs pod naslovom "SSP: Da li je Vučić znao za Cvijanovu smrt i skrivao je". Reagovanje prenosimo u celosti:

„Nova.rs je na svom internet portalu dana 25.3.2021. godine u rubrici POLITIKA,  pod naslovom „SSP: Da li je Vučić znao za Cvijanovu smrt i skrivao je“ prenela izjave  zasnovane na obraćanju hrvatskog novinara Domagoja Margetića u kome je izneo neistine o navodnim koruptivnim radnjama najviših državnih funkcionera Republike Srbije i Bogoljuba Karića, sa namerom njihove diskreditacije, a uz pozivanje na neku dokumentaciju dobijenu od sada pokojnog Vladimira Cvijana. Dokumentacija koja se pominje u prilogu nije ni novootkrivena ni tajna, ni senzacionalna. U dokumentaciji nema ništa što već nije poznato javnosti, jer je reč o skeniranim sudskim spisima. Te sudske spise Vladimir Cvijan je sasvim normalno, u skladu sa zakonom dobio kao jedan od branilaca Bogoljuba Karića. Vladimir Cvijan je izuzetno vredno radio u timu odbrane i bio veliki prijatelj Bogoljuba Karića i njegovih ukućana sa kojima se družio i posećivao. Tim odbrane je napustio kada je odlučio da se u  celosti posveti političkom angažovanju, govoreći da neće imati vremena za rad u advokaturi. I posle toga je ostao u prijateljskim odnosima sa porodicom Karić i kolegama iz advokatskog tima.

Inače, ova dokumentacija je kao i svi drugi sudski spisi bila predmet razmatranja evropskih institucija i pre nego što se Vladimir Cvijan uključio, a potom i napustio tim odbrane Bogoljuba Karića. U Briselu je taj predmet redovno praćen, kao jedan od predmeta na osnovu kojih su donesene Rezolucije evropskog Parlamenta u kojima je ukazano da se takvi krivični postupci protiv bilo kog poslovnog čoveka u Srbiji moraju obustaviti, uz pravično obeštećenje progonjenih.

Zbog neistinitih medijskih optužbi o navodnoj umešanosti Bogoljuba Karića u državnu korupciju, protiv onih koji kreiraju takve neistine biće pokrenuti odgovarajući postupci pred nadležnim sudovima. Posebno ukazujemo da je krajnje nekorektno da se takve neistine iznose nakon sedam godina od navodnog saznanja i da se u tome poziva na Vladimira Cvijana koji zbog tragičnog stradanja o tome ne može da se izjašnjava“, navodi se u reagovanju koje je potpisao  advokat Milorad Panjević, pravni zastupnik Bogoljuba Karića.

Pratite nas i na društvenim mrežama:
 
Facebook
 
Twitter
 
Instagram

Komentari

Vaš komentar