Foto:Goran Srdanov/Nova.rs/E-Stock_dimitrije_goll/E-Stock_milos_rafailovic/Vesna Lalić/Nova.rs

Iako je u medijima saopšteno da je Grad Beograd raskinuo ugovor sa privatnom firmom „Kentkart“, koja pruža stručnu pomoć i vrši naplatu karata u gradskom prevozu, do toga nije došlo, saopštio je Centar za lokalnu samoupravu.

Prema rečima izvora CLS iz gradskih vlasti, obećanje da će doći do prekida saradnje sa turskom firmom neće biti ispunjeno i tako je gradska vlast sebe i Beograđane dovela u nezavidnu situaciju: ugovor sa privatnim partnerom nije raskinut, a istovremeno je formiramo javno preduzeće isto za naplatu karata, koje ove godine dobija iz gradskog budžeta 7.3 miliona evra.

Pročitajte još...

Na ovaj način čitav posao se, kako ističu iz CLS, duplira, troškovi naplate karata su veći za pomenutih 7 miliona evra, grad rizikuje plaćanje visokih penala, a što je najvažnije – nijedna pametna inovacija u cilju bolje naplate karata nije preduzeta.

Podsetimo, krajem februara Skupština grada Beograda saglasila se danas sa konačnim nacrtom sporazumnog raskida ugovora o javno-privatnom partnerstvu između Sekretarijata za javni prevoz i konzorcijuma „Kentkart“.

Taj ugovor se odnosio na partnerstvo u obavljanju delatnosti eksploatacije i održavanja sistema za naplatu karata, kao i na upravljanje vozilima u javnom linijskom prevozu putnika u Beogradu.

O ovoj temi na poslednjoj sednici Skupštine grada Beograda govorio je i gradonačelnik Aleksandar Šapić. On je tvrdio da će konačno biti raskinut ugovor sa Kentkartom, ali da Grad neće plaćati penale. Objašnjavajući razloge zašto Grad ne plaća penale, Šapić je rekao – „zato što imali malo sreće“.

“Treća stvar o kojoj bih želeo da pričam je raskid ugovora sa Kentkartom, o čemu sam i ranije govorio. Ali imate nestrpljive medije i političare koji misle da ako se ne uradi sve u dva dana, onda se odustaje. Ovo je samo dokaz da mi ne odustajemo. Trajali su razgovori i pregovori, a biće onako kako smo rekli. Biće raskid ugovora, Gradu će se vratiti uloga naplate karata, posle 12 godina novac će se vratiti u Upravu Grada. Neće biti penala, imali smo sreće, a zašto ih nema – pa ni njima se više ovo ne isplati. Donećemo odluku o informativnim tablama što ćemo nadam se implementirati do kraja godine. Svaka Skupština stanara će imati svoju info tablu na kojoj će biti servisne informacije koje za njih Grad radi“, izjavio je Šapić.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar